Slavonski Brod, 13. rujna 2023.

Ministarstvo turizma i sporta, u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom, održalo je u srijedu, 13. rujna 2023. u Slavonskom Brodu četvrtu ovogodišnju regionalnu radionicu na temu Kreiranje turističkog proizvoda iz perspektive pristupačnosti.

Uvodno nas je gospodin Željko Pudić, predsjednik Društva mulitiple skleroze Brodsko-posavske županije upoznao sa stanjem u regiji. Gosti-predavači su nam bili profesori Oliver Kesar i Danijela Ferjanić Hodak s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Zagreb te Siniša Kekić, vlasnik obrta TravAbled.

Čuli smo što je turistički proizvod, kako ga kreirati iz perspektive pristupačnosti, na što je potrebno obratiti posebnu pažnju, na koga se sve odnosi pristupačnost.

Drugi dio radionice bio je interaktivni, izradili smo SWAT analizu ponude pristupačnog turizma RH, raspravljali o tome jesu li današnji turistički djelatnici dovoljno obrazovani i uvježbani za rad s osobama s invaliditetom, koji su glavni izazovi vezani uz obrazovanje turističkih djelatnika za potrebe pristupačnog turizma, o tome tko bi u strukturi destinacijskog menadžmenta trebao biti nadležan i odgovoran za unaprjeđenje i kontrolu prilagodbe turističkih usluga/aranžmana/ponude osobama s invaliditetom, jesu li izvori financiranja dostupni kroz različite projekte dovoljni za razvoj i uvođenje suvremenih tehnoloških rješenja kojima bi se olakšala tržišna komunikacija te organizacija putovanja i boravka osoba s invaliditetom u turističkoj destinaciji i drugim sličnim pitanjima.

Pozivamo vas da se uključite u sljedeću radionicu koja će se održati 18. listopada u hotelu Diamant u Poreču. Moći ćete sudjelovati u dvorani, kao i on-line. Tema ove radionice je nastavak iz Makarske, Briga o gostu II - stjecanje osnovnih vještina komunikacije s različitim oblicima invaliditeta, ali ovaj put nudimo i  dodatne informacije o digitalnim rješenjima. Gosti su nam Marinela Dropulić Ružić, Meraklis te profesori Željka Car i Marin Vuković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta Zagreb.

Snimka radionice

Prezentacije: