Svjetski dan turizma: Konferencija za novinare

Slika /arhiva/2012-WTD_ww.jpg

POZIV ZA NOVINARE

Povodom Svjetskog dana turizma, kojemu je ove godine tema „Turizam i održiva energija: jačanje održivog razvoja“, pozivamo Vas na konferenciju za medije koja će biti održana u četvrtak, 27. rujna 2012., u 10 sati (Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, Zagreb).

Na konferenciji će biti prisutni Veljko Ostojić, ministar turizma, Nada Marđetko Škoro, iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Marija Šćulac Domac, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavit će dosadašnje mjere i aktivnosti te buduće planove za jačanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Također, na događanju će biti predstavljene i buduće zajedničke aktivnosti na tom području.

Podsjećamo, Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna, na dan kada je osnovana Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja je, u međuvremena, postala jedna od agencija Ujedinjenih naroda (UN).  Ovaj događaj ujedno je i dio ukupnih aktivnosti obilježavanja 20. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u članstvo organizacije UN-a.



Najave