Ministar Cappelli posjetio Visoku školu Aspira

  • Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190219_aspira1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar turizma Gari Cappelli danas je posjetio Visoku školu Aspira gdje se sastao s dekanom Alenom Jerkunicom te je tom prilikom obišao obrazovni centar i kulinarski praktikum. „Ključan čimbenik u nastavku razvoja turizma i unapređenju kvalitete su ljudski potencijali. Kao što razvijamo nove kvalitetne ponude tako u razvoju ljudskih potencijala moramo naglasak stavljati na kvalitetu i inovacije u obrazovanju te kontinuirano razvijanje vještina. U ministarstvu već niz godina provodimo različite programe usmjerene ka popularizaciji poslova u turizmu te osvještavanju mladih na mogućnostima zapošljavanja u turizmu kao i na unapređenju uvjeta za rad“, istaknuo je ministar Cappelli prilikom obilaska obrazovnog centra.

Podsjećamo, Ministarstvo turizma provodi programe koji su usmjereni na popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja.

Između ostalog, putem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu - Stipendije, Ministarstvo turizma je od 2008. godine, od kada se provodi program, u suradnji s partnerima, sufinanciralo stipendije za 1754 učenika za koje je isplaćeno više od 12,8 milijuna kuna.

Osim toga, provodi se i program „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji ima za cilj povećanje zapošljivosti ranjivih skupina (nezaposleni, osobe s invaliditetom, mlađi od 25 i stariji od 54 godine) kroz obrazovanje i stručno usavršavanje, odnosno poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
 
Visoka škola Aspira, čiji je osnivač Suvremeno učilište u Splitu, provodi verificirane programe i treninge iz područja menadžmenta, poduzetništva, komunikologije, knjigovodstva i turizma. Škola izvodi studij Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu, koji ima tri smjera: Gastronomija, Hotelski menadžment i Destinacijski menadžment. Do sada je na studij upisano 362 studenta koji će po završetku školovanja steći švicarsku i američku diplomu pošto je Aspira partner Swiss Education grupe što studentima, osim inozemnih diploma, osigurava i mogućnost dodatne specijalizacije u Švicarskoj. Na visokoj školi Aspira, osim obrazovanja za turizam, izvodi se preddiplomski i diplomski studijski program sportskog menadžmenta te čitav niz programa u sklopu Odjela za cjeloživotno obrazovanje. Kvalitetu obrazovnih programa potvrđuje podatak od 93 posto studenata koji se nakon završetka studija zaposle ili nastave školovanje.

Pisane vijesti