Poziv za medije: Ministar turizma Gari Cappelli u posjetu Visokoj školi Aspira

U utorak, 19. veljače 2019. godine, ministar turizma Gari Cappelli posjetit će Visoku školu Aspira gdje će se sastati s dekanom Alenom Jerkunicom, obići obrazovni centar i kulinarski praktikum nakon čega će biti organizirano druženje sa studentima. Posjet Visokoj školi Aspira održat će se u utorak, 19. veljače 2019. godine, s početkom u 10 sati, Heinzelova ulica 62a, Zagreb. Izjave za medije predviđene su u 11:45 sati.

Visoka škola Aspira, čiji je osnivač Suvremeno učilište u Splitu, provodi verificirane programe i treninge iz područja menadžmenta, poduzetništva, komunikologije, knjigovodstva i turizma. Škola izvodi studij "Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu", koji ima tri smjera: Gastronomija, Hotelski menadžment i Destinacijski menadžment. Osim toga, izvodi se preddiplomski i diplomski studijski program sportskog menadžmenta te čitav niz programa u sklopu Odjela za cjeloživotno obrazovanje. Aspira je partner Swiss Education grupe što studentima osigurava stjecanje švicarske i američke diplome i mogućnost dodatne specijalizacije u Švicarskoj. Kvalitetu obrazovnih programa potvrđuje podatak od 93 posto studenata koji se nakon završetka studija zaposle ili nastave školovanje.

Ministarstvo turizma provodi programe koji su usmjereni na popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja. Između ostalog, putem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije, Ministarstvo turizma je od 2008. godine, od kada se provodi program, u suradnji s partnerima, sufinanciralo stipendije za 1370 učenika za koje je isplaćeno više od 10,7 milijuna kuna. Osim toga, provodi se i program „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ koji ima za cilj povećanje zapošljivosti ranjivih skupina (nezaposleni, osobe s invaliditetom, mlađi od 25 i stariji od 54 godine) kroz obrazovanje i stručno usavršavanje, odnosno poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.


Najave