Feravino: u turističku sezonu s novim pjenušcima

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/Feravino_foto_J Frangen.jpg

Novi predsjednik Uprave Ivan Maričić i Luka Vrga, novi član Uprave Osilovca, za turističku sezonu najavili su pjenušce po charmat metodi vinskog brenda Feravino. Slavonska tvrtka Osilovac, u sklopu koje posluje poznata vinarija Feravino, od travnja ima novu Upravu, čime društvo nastoji pojačati ulogu na globalnom tržištu u djelatnostima kojima se bavi, posebno u daljnjem jačanju vinskog brenda Feravina. U planu je i izgradnja novog klimatiziranog skladišta u proizvodnom krugu, a ovoga proljeća u vinariju su stigle nove punionice za punjenje mirnih i pjenušavih vina.​ Tako će Feravino u novu turističku sezonu s dva nova pjenušca, a jedan od njih, Grasecco nedavno je u Dubrovniku imao uspješnu pretpremijeru.

„Naslanjajući se na brend Feravina, tvrtka Osilovac planira ulaganja u turističku ponudu Feričanaca, u smještajne kapacitete i gastronomsku ponudu, dakle, ulaganja kakva se izvrsno podudaraju s osnovnim smjernicama strategije razvoja turizma Osječko-baranjske županije. Tvrtka je najznačajniji gospodarski subjekt feričanačkog kraja i kao takva treba biti jedna od predvodnika u unapređenju kvalitete života lokalne zajednice“, istaknuo je Luka Vrga.

Vinarija iz Feričanaca proširila je kapacitete i s pet novih vinifikatora za proizvodnju crnog i maceraciju bijelog grožđa kapaciteta sto dvadeset hektolitara, te novih osamnaest inoks spremnika od po deset tisuća litara. Svaki je neovisan i ima svoj upravljački ormar te je sustav upravljanja u potpunosti automatiziran. Tu je i novi izobarični filter za cross flow filtraciju koja se obavlja u atmosferi inertnog plina.

Pisane vijesti