Savjetovanja s javnošću

  • 1. 7. 2022. Otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Tema: Savjetovanje o Obrascu prethodne procjene učinaka propisa za Zakon o sportu. Savjetovanje je otvoreno do: 16. 7. 2022. i dostupno je na portalu e-Savjetovanja. Opis savjetovanja: Ministarstvo turizma i sporta otvara Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Obrascu prethodne procjene učinaka propisa za Zakon o sportu.
  • 23. 6. 2022. - Otvoreno je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Tema: Naknadna procjena učinaka propisa za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pružanju usluga u turizmu. Savjetovanje je otvoreno do 25. 7. 2022. i dostupno je na portalu e-Savjetovanja. Opis savjetovanja: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN 42/20) donesen je u hitnom postupku te je sukladno članku 17. Zakona o procjeni učinaka propisa (NN 44/17) stručni nositelj obvezan provesti naknadnu procjenu učinaka propisa.
  • 23. 6. 2022. - Otvoreno je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Tema: Naknadna procjena Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Savjetovanje je otvoreno do 25. 7. 2022. i dostupno je na portalu e-Savjetovanja. Opis savjetovanja: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pružanju usluga u turizmu (NN 42/20) donesen je u hitnom postupku te je sukladno članku 17. Zakona o procjeni učinaka propisa (NN 44/17) stručni nositelj obvezan provesti naknadnu procjenu učinaka propisa.
  • 23. 6. 2022. - Otvoreno je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Tema: Naknadna procjena učinaka propisa za Zakon o dopunama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Savjetovanje je otvoreno do 25. 7. 2022. i dostupno je na portalu e-Savjetovanja. Opis savjetovanja: Zakon o dopunama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 42/20) donesen je u hitnom postupku te je sukladno članku 17. Zakona o procjeni učinaka propisa (NN 44/17) stručni nositelj obvezan provesti naknadnu procjenu učinaka propisa.
  • 23. 6. 2022. - Otvoreno je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Tema: Naknadna procjena učinaka propisa za Zakon o dopunama Zakona o turističkoj pristojbi. Savjetovanje je otvoreno do 25. 7. 2022. i dostupno je na portalu e-Savjetovanja Opis savjetovanja: Zakon o dopunama Zakona o turističkoj pristojbi (NN 42/20) donesen je u hitnom postupku te je sukladno članku 17. Zakona o procjeni učinaka propisa (NN 47/17) stručni nositelj obvezan provesti naknadnu procjenu učinaka propisa.
​​Portal e-Savjetovanja predstavlja zajednički internetski sustav za savjetovanja s javnošću u postupcima donošenja novih zakona, drugih propisa i akata te je ujedno i mjesto za informiranje o procesima savjetovanja sa zainteresiranom javnošću. Ako želite sudjelovati u savjetovanjima, dati komentare, prijedloge i primjedbe na predložene propise, potrebno je kreirati korisnički račun (link na upute). 

*************************

Koordinator za savjetovanje u Ministarstvu turizma i sporta:
Bosiljko Domazet, mag.ed. ; bosiljko.domazet@mints.hr