Otvoreno javno savjetovanje za uredbe o namjeni i načinu raspodjele sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent i Fonda za udružene turističke zajednice za 2020. godinu

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

S jučerašnjim danom na web portalu e-Savjetovanja otvoreno je javno savjetovanje o Uredbi o namjeni i načinu raspodjele sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent za 2020. godinu i o Uredbi o namjeni i načinu raspodjele sredstava Fonda za udružene turističke zajednice za 2020. godinu. 

Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do 29. studenoga 2020. godine.
 
Zakonom o turističkoj pristojbi dano je ovlaštenje Vladi Republike Hrvatske da uredbom, u uvjetima posebnih okolnosti, drugačije odredi namjenu i način raspodjele sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent i Fonda za udružene turističke zajednice za 2020. godinu.
 
Uredbama je propisan način raspodjela sredstava iz oba fonda, a njihovi korisnici, lokalne i regionalne turističke zajednice te udružene turističke zajednice, moći će koristiti za aktivnosti predviđene godišnjim programom rada, koje nisu mogle realizirati radi situacije nastale uslijed pandemije bolesti COVID-19.
 
Ovakvim načinom raspodjele sredstava Ministarstvo turizma i sporta nastoji pridonijeti kvalitetnijem funkcioniranju turističkih zajednica, ali i pomoći im odgovoriti na izazove uzrokovane pandemijom.
 
Pozivamo sve zainteresirane da se uključe svojim prijedlozima, a svi detalji dostupni su ovdje.

Priopćenja