Završeni sajmovi CroTOUR i Vinovita

Slika /arhiva/crotour08.jpg

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras su završeni međunarodni sajmovi turizma i vina CroTOUR i Vinovita, na kojima je najnovije trendove i ponudu turizma te vinarstva od 7. svibnja predstavilo ukupno 270 izlagača iz Hrvatske i 20-ak zemalja. Međunarodni sajam turizma CroTOUR ove se godine prvi put održavao po novoj koncepciji i uoči glavnog ljetnog dijela turističke sezone s ciljem promocije domaće i inozemne turističke ponude te boljeg povezivanja hrvatskih i inozemnih turističkih partnera. Od ukupno 161 izlagača 30-ak su bili inozemni touroperateri, što je od organizatora, ZV-a, i pokrovitelja Ministarstva turizma ocijenjeno posebno dobrim. Tijekom tog sajma održano je 10-ak stručnih skupova, foruma i prezentacija u suorganizaciji turističke Grupacije adriatica.net, te Dan Svjetske turističke organizacije, što je, po ocjeni turističkih djelatnika, bilo zanimljivo i korisno za njihov rad.

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras su završeni međunarodni sajmovi turizma i vina CroTOUR i Vinovita, na kojima je najnovije trendove i ponudu turizma te vinarstva od 7. svibnja predstavilo ukupno 270 izlagača iz Hrvatske i 20-ak zemalja.

Međunarodni sajam turizma CroTOUR ove se godine prvi put održavao po novoj koncepciji i uoči glavnog ljetnog dijela turističke sezone s ciljem promocije domaće i inozemne turističke ponude te boljeg povezivanja hrvatskih i inozemnih turističkih partnera.

Od ukupno 161 izlagača 30-ak su bili inozemni touroperateri, što je od organizatora, ZV-a, i pokrovitelja Ministarstva turizma ocijenjeno posebno dobrim.

Tijekom tog sajma održano je 10-ak stručnih skupova, foruma i prezentacija u suorganizaciji turističke Grupacije adriatica.net, te Dan Svjetske turističke organizacije, što je, po ocjeni turističkih djelatnika, bilo zanimljivo i korisno za njihov rad.

Svi su izrazili očekivanje da će iduće godine taj sajam biti bolji, s više posjetitelja i izlagača, te da će prerasti u jedan od jačih turističkih regionalnih sajmova, što Zagreb i Hrvatska u cjelini kao turističko odredište zaslužuje.

Slična su razmišljanja i oko 14. međunarodnog sajma vinarstva, vinogradarstva i opreme Vinovita, kojeg unatoč manjem ovogodišnjem odazivu izlagača i publike na ZV-u i dalje drže jednim od važnijih sajmova za tu struku u Hrvatskoj. Ove je godine Vinovita uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja okupila 109 izlagača iz Hrvatske i 9 drugih zemalja. Tradicionalno su na tom sajmu dodijeljena odličja za najbolja vina, ocjenjivana po međunarodnim standardima. Održano je i niz stručnih skupova o stanju i vizijama vinogradarstva i vinarstva u Hrvatskoj, koji su pokazali da se unatoč padu proizvodnje i prodaje vina optimistički razmišlja o budućnosti te struke, čemu u prilog ide i planovi Ministarstva da se do ulaska u EU u Hrvatskoj površina zasađenih vinograda poveća sa sadašnjih 30 tisuća na 40 tisuća hektara. (Hina)

ZAGREB, 9. svibnja 2008.
ZV: Dodijeljena priznanja izlagačima na sajmovima CroTOUR i Vinovita
 

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas su dodijeljena priznanja izlagačima na međunarodnim sajmovima turizma CroTOUR i vina 14. Vinoviti, koji se održavaju od 7. do 11. svibnja, a posebna priznanja s kristalnom skulpturom za ukupni nastup dobili su turistička Grupa adriatica.net na CroTOUR-u te tvrtka Badel 1862. na Vinoviti.

Za nastup na CroTOUR-u priznanje i kristalnu skulpturu za najvišu razinu oblikovanja i sajamske prezentacije dobila je još Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), dok su priznanja za visoku razinu nastupa pripala zagrebačkom Kompasu i Generalturistu, Grčkoj nacionalnoj turističkoj organizaciji, Zagrebačkom holdingu-Podružnici za upravljanje sportskim objektima te austrijskom turističkom uredu iz Eisenstadta.

Dodijeljeno je i 14 pohvala za visoku razinu ukupnog nastupa, među kojima i Albanskoj nacionalnoj turističkoj agenciji, Turističkom udruženju u BiH, turističkim organizacijama Kotora i Tivta iz Crne Gore, Termama Čatež te drugima.

Zahvalnice su dobili Ministarstvo turizma za pokroviteljstvo i suradnju u realizaciji CroTOUR-a, te HTZ, Udruga ugostiteljstva i turizma Hrvatske udruge poslodavaca, UHPA, HUH, Hrvatski zavod za zapošljavanje te drugi.

Na Vinoviti je osim Badela priznanje s kristalnom skulpturom dobilo i riječko Istravino, dok su priznanja za visoku razinu ukupnog nastupa dobili Đakovačka vina, Kutjevo, HGK-Komora Osijek te Vetropack Straža. Dodijeljeno je i četiri zahvalnice, među kojima i Ministarstvu, poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.(Hina)



Pisane vijesti