Započela gradnja hotela Libertas Rixos u Dubrovniku

Slika /arhiva/060309-dbk-r.jpg

Građevinski radovi na izgradnji hotela Libertas Rixos, prvog u nizu hotela koje grupacija Rixos namjerava imati u Hrvatskoj, započeli su danas, a ukupno ulaganje procjenjuje se na oko 40 milijuna eura.

Intenzivna izgradnja hotela započet će početkom travnja, svi će građevinski radovi trajati 14 do 15 mjeseci, a u sezoni 2007. hotel će ugostiti prve turiste, najavio je na tiskovnoj konferenciji direktor tvrtke Libertas Rixos Mehmet Eskici.

Hotel će imati pet plus zvjezdica, imat će 318 soba, uključujući i kongresnu salu s tisuću mjesta, predsjednički apartman, te između ostaloga igraonicu za djecu i poslovni centar. Hotel je udaljen samo 15 minuta od starog grada i 30 minuta autom od Zračne luke Dubrovnik. Zbog odlične lokacije ima mogućnost biti prvi gradski hotel sa odmarališnim sadržajima u regiji, istaknuto je.

Libertas je u ožujku 2004. godine  turski hotelski lanac Rixos kupio od Moultigroup kompanije iz Bugarske. No, unatoč planiranoj obnovi i izgradnji hotela koji je u ratnoj agresiji na Hrvatsku i Dubrovnik u potpunosti devastiran, na radove se čekalo pune dvije godine zbog pribavljanja svih potrebnih dozvola.

Fettah Tamince, vlasnik tvrtke Rixos, najavio je i nove investicije koje Rixos otvara u Hrvatskoj - unutar svog hrvatskog lanca namjeravaju otvoriti još četiri hotela od kojih će jedan, kako je rekao, sigurno biti u Zagrebu.

Svečanosti otpočinjanja radova bio je nazočan i predsjednik Velike nacionalne skupštine Republike Turske Bulent Arinc, koji je izrazio zadovoljstvo postignutim razgovorima s hrvatskim dužnosnicima, dajući podršku suradnji hrvatskih i turskih gospodarstvenika na raznim područjima.

Rixos je dio Fine Group osnovane 1999. u Turskoj. Tvrtka objedinjuje tri poslovna sektora, Rixos hotele (turizam), Sembol A.S. (građevinarstvo) i Lydion A.S. (nakit). Trenutno postoji devet Rixos Hotela sa više od 6000 ležajeva, predstavljenih u tri zemlje, koji nude najviši standard kvalitete. Rixos hoteli primili su Međunarodnu nagradu za turizam, hotele i catering 2002. godine (Madrid, Španjolska). (Hina)



Pisane vijesti