Početak akcije 'Volim Hrvatsku' 2006.

Slika /arhiva/molve-centar.jpg

Molve iz zrakaHrvatska turistička zajednica sa sustavom turističkih zajednica desetu godinu zaredom provodi projekt 'Volim Hrvatsku' koji se sastoji od niza ekoloških akcija, uređenja okoliša, stvaranja klime dobrodošlice za domaće i strane turiste i posjetitelje, edukacije stanovništva i kadrova, a sve u cilju da Hrvatsku učinimo privlačnom i ugodnijom za boravak stanovništva i turista.

Ovogodišnja akcija započinje danas u Koprivničko – križevačkoj županiji i kreće iz Molva u Podravini koje su trostruki dobitnik Zelenog cvijeta HTZ-a za najuređenije mjesto na kontinentu.

Obilježavanje početka akcije 'Volim Hrvatsku' započelo je sadnjom drvoreda od 82 ukrasna stabla u Marijanskoj ulici u Molvama. Tako će članovi Stožera projekta i direktori turističkih zajednica županija središnje Hrvatske posaditi svoje drvo i na taj način doprinijeti uređenju mjesta.

Akcija je pridonijela da strani gosti sve više prepoznaju Hrvatsku kao ekološki čistu  zemlju i poželjnu turističku destinaciju. Zato 'Volim Hrvatsku' s poznatim geslom 'Više cvijeća - manje smeća',  ne smije postati rutina nego zajednički napor profesionalnih turističkih djelatnika i stanovništva  u daljnjem uređenju naselja na moru i kontinentu, poručio je Niko Bulić, direktor HTZ-a i ujedno predsjednik Stožera. Pritom će se, naglašava, posebno poticati najmlađe, djecu iz dječjih vrtića i učenike osnovnih škola, među kojima će se raspisati natječaji za  najuspješnije likovne i pisane radove.

Županijska turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije će danas i sutra članovima Koordinacijskog odbora 'Volim Hrvatsku' i turističkim novinarima pokazati turističke potencijale te prirodne, povijesne, kulturne i turističke znamenitosti Koprivnice, Hlebina, Đurđevca i Molvi.



Pisane vijesti