Nužna suradnja proizvođača i hotelijera

Slika /arhiva/huh-logo.jpg

Hrvatski hotelijeri zainteresirani su da kvalitetne hrvatske proizvode imaju u svojoj turističkoj ponudi, zbog čega je nužna suradnja s domaćim poljoprivrednim i prehrambenim proizvođačima, koji također žele svoje proizvode plasirati u turizmu što povećava obostranu konkurentnost.

Kazali su to danas predsjednik Udruge hotelijera i restoratera Franco Palma i predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić nakon sastanka čelnih ljudi Agrokora i šest istarskih turističkih tvrtki (Riviere holdinga, Rapca, Maistre, Plave Lagune, Istraturista i Arenaturista).

Istaknuli su također kako će suradnja hotelijera i proizvođača pridonijeti većem plasmanu hrvatskih proizvoda u turizam kao izvoznom tržištu.

U vrijeme turističke sezone, kazao je Todorić, koncern Agrokor u turizmu ostvaruje oko dvije milijarde kuna prometa.

Podsjetio je kako je današnji sastanak samo nastavak ranije suradnje s hotelijerima, kako Agrokor sustavno radi na podizanju kvalitete svojih proizvoda te kako se radi na brendu Agrokorovih proizvoda za turizam. (Hina)



Pisane vijesti