Zajednička izrada Master plana razvoja turizma Ličko-senjske i Karlovačke županije

Slika /arhiva/ka-licsenj-zup-w.jpg

Odlukom partnerskih odbora ROP-a (Regionalnog operativnog programa) Ličko-senjske i Karlovačke županije projekt izrade Master plana razvoja turizma izabran je i stavljen na listu prioriteta, čime je otvorena mogućnost financiranja njegove izrade iz sredstava CARDS programa.

Na prošlotjednom sastanku predstavnika Delegacije Europske Komisije u Zagrebu, Uprave za regionalni razvoj MMTPR-a i CFCU – Centralne jedinice za financiranje i ugovaranje pri Ministarstvu financija odobren je projekt „Master plan razvoja turizma Karlovačke i Ličko-senjske županije“.

Ugovor je CFCU potpisala krajem prošle godine s konzultantskom tvrtkom A.D.E. iz Belgije, a uz dva strana konzultanta na projektu će raditi i dr. Renata Tomljenović i dr. Ivo Kunst iz Instituta za turizam u Zagrebu.

Bit će to dokument koji će u sljedećih 10 godina odrediti smjer razvoja turizma u ove dvije županije, s ciljem da postane baza za djelovanje kako lokalne uprave i samouprave, tako i poduzetnika i investitora i na taj način će pridonijeti ekonomskom razvoju regije.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka podržava potrebu izrade ovog strateškog dokumenta te sudjeluje u sufinanciranju s 10.000 EUR.

Prvi sastanak Upravljačkog odbora projekta održan je 15. ožujka 2007. godine u prostorijama Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Uz strane i domaće konzultanta sastanku je uz ostale članove prisustvovala i Vesna Rajković, načelnica u Odjela za selektivne oblike turizma koja je ujedno i predstavnica Ministarstva u Upravljačkom odboru.

Ako se ovaj projekt provede kao što je planirano, to će biti prvi put u povijesti da dvije županije aktivno surađuju na području regionalnog razvitka te može služiti kao primjer i ostalim sektorima.

Projekt bi trebao biti završen u siječnju 2008. godine. 



Pisane vijesti