Valamar uveo on-line booking parcela u još pet kampova

Slika /arhiva/070319-kamp-solaris.jpg

Kamp 'Ježevac' KrkValamar od ove sezone u sve kampove uvodi i uslugu besplatnog bežičnog pristupa internetu na recepciji kampa za goste s vlastitim prijenosnim računalom

Valamar, najveća turistička grupacija u Hrvatskoj, u ovoj je godini uvela mogućnost rezervacije parcela i zona u kampovima u još pet kampova, nakon što je to 2006. godine pokrenuto u prva dva kampa - porečkoj Lanterni i vrsarskom Orseri (bivši Turist).  U on-line rezervacijski sustav odsad su uključeni i krčki kampovi Politin i Ježevac, porečki kampovi Solaris i Istra i rabački kamp Marina.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u porečkom hotelu Valamar Diamant, na kojoj su predstavljene sve novosti iz kamping ponude Valamara. Riječ je o ukupno devet kampova pod jedinstvenim upravljanjem, što je trenutno najveći kamping portfelj u Hrvatskoj.

Prema riječima Josipe Cvelić-Bonifačić, izvršne direktorice operacija u Valamaru zadužene za razvoj kampova,  kamping gosti sve više rezerviraju putem interneta. "Podaci pokazuju da primjerice više od 50 posto Nizozemaca svoj godišnji odmor rezervira on-line. Valamar je ovim sustavom približio svoju ponudu kamping gostima. Gost putem interneta može rezervirati tip parcele i zonu u kojoj je parcela smještena", kaže Cvelić-Bonifačić.

Kako sve više gostiju i za vrijeme svog godišnjeg odmora želi putem svojih prijenosnih računala pregledavati elektronsku poštu ili internet, Valamar od ove sezone u sve kampove uvodi i uslugu besplatnog bežičnog pristupa internetu na recepciji kampa za goste s vlastitim prijenosnim računalom.

Naturistički kamp 'Solaris'Također, kampovi pod upravljanjem Valamara na tržištu se ove godine, osim na www.valamar.com,  pojavljuju pod krovnim imenom "Kampiranje na Jadranu" i na novim internetskim stranicama www.camping-adriatic.com. Stranica je informativna, predstavlja sve kampove pojedinačno sa svim uslugama i sadržajima, ali i prodajna, jer pruža mogućnost on-line rezervacije konkretne parcele ili zone u kampu. Stranica nudi i razne prodajne pakete, akcije i druge kamping proizvode. Preko ove stranice po prvi su put svi kampove pod upravljanjem Valamara predstavljeni zajedno i na jednom mjestu.

Valamar je za kampove pod svojim upravljanjem napravio i nove promidžbene materijale, poput  kamping brošure i cjenika usluga s popisom novosti u kampovima u 2007. godini. U tijeku je izrada niza novih promidžbenih materijala poput novih postera, rođendanskih čestitki za goste kampova, brandiranih uniformi zaposlenika itd.

Josipa Cvelić-Bonifačić također najavljuje novi projekt pružanja dodatnog, tzv. cross-selling popusta u iznosu od 10 posto, gostima koji borave u bilo kojem kampu pod upravljanjem Valamara, a pokažu račun da su već noćili u jednom od ostalih naših kampova. Prema njezinim riječima, time potičemo goste da posjete više od jednoga kampa, što je posebna pogodnost za kampere.

Dodatni je povod održavanju konferencije za novinare bilo priznanje njemačkog kamping kluba DCC kampu Lanterna, za najbolji kamp u Hrvatskoj u 2007. te jedan od pet najboljih kampova u Europi. Nagrada je predstavnicima Valamara dodijeljena krajem veljače na kamping sajmu u Essenu. "Ovo je veliko priznanje i potvrda svima nama koji već godinama radimo na podizanju kvalitete u našem kampu, koji istovremeno prima do 9.000 osoba i među najvećima je na Jadranu. U pripremi sezone 2007. u uređenje kampa, plaža i obnovu sanitarnih čvorova uložili smo oko 13 milijuna kuna", kazao je ovim povodom dugogodišnji direktor kampa Viktor Žužić.

Franco Palma, predsjednik Uprave Riviere Poreč, vezano za temu kampinga u Hrvatskoj, ponovno je istaknuo problem još uvijek neriješenog statusa tzv. turističkog zemljišta. "Taj problem godinama sprečava veća ulaganja u kampove, čime oni, u usporedbi s inozemnim kampovima, gube na kvaliteti i privlačnosti. Kamping gosti danas traže visoku kvalitetu i mnoštvo usluga u kampovima i više se ne zadovoljavaju samo suncem i morem", zaključuje Palma i dodaje da se jedino konstantnim ulaganjima može spriječiti veliki pad noćenja u kampovima prisutan u posljednjih nekoliko godina.



Pisane vijesti