Hrvatske marine spremne za doček gostiju

Slika /arhiva/Korcula_028.jpg

Hrvatske marine spremne su za doček i prihvat prvih uskrsnih gostiju, marine su uređene, zasađeni su nove zelene površine, uređeni kvalitetni suhi vezovi pa će stoga nautičare u pojedinim marinama dočekati i više cijene, rečeno je na sjednici Grupacije hrvatskih marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori održanoj danas u pulskoj marini Veruda.

Nautički turizam predstavlja jedan od najkvalitetnijih odnosno najkonkurentnijih oblika hrvatske turističke ponude pa se očekuje da će i ova sezona biti izuzetno uspješna, kazao je predsjednika Grupacije Krešimir Žic ističući da je prošla turistička sezona bila iznimno uspješna za nautički turizam.

U hrvatskim je marinama prošle godine na stalnom vezu bilo 14 tisuća plovila, što je 7 posto više nego 2005. godine, dok ih je u tranzitu bilo 200 tisuća, odnosno 4 posto više nego u godini prije.

Ukupan broj vezova lani je povećan za šest posto pa trenutačno u Hrvatskoj ima oko 16 tisuća vezova u lukama nautičkog turizma.

Ove godine, dodao je Žic, najavljuje se veći plovila i na stalnom vezi i u tranzitu i to od tri do 12 posto, s obzirom da je u marine ove godine uloženo oko 70 milijuna kuna.

U ovoj godini sve će marine ulagati u poboljšanje svojih usluga, dok će ACI ove godine graditi oko 130 novih vezova, izvijestio je Krešimir Žic.

Grupacija hrvatskih marina, odlučeno je danas, postaje Udruženje marina Hrvatske gospodarske komore, a za predsjednika tog udruženja imenovan je generalni direktor ACI-ja Ante Violić. (Hina) 



Pisane vijesti