Za uskrsne blagdane na Jadranu i u Zagrebu više od 67 tisuća turista

Slika 20.4.2009

Na hrvatskom Jadranu i u Zagrebu je tijekom uskrsnih blagdana od 10. do 13. travnja boravilo oko 67,6 tisuća turista, koji su ostvarili 221,5 tisuća noćenja, od čega je najviše turista došlo i noćilo na području Istarske županije i na Kvarneru (Primorsko-goranska županija).

Doznaje se to iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), pri čemu napominju da se radi o nepotpunim podacima sustava turističkih zajednica, kao i da je teško uspoređivati ovogodišnje s lanjskim podacima, jer je Uskrs 2008. bio znatno ranije (21. do 25. ožujka).

Po neslužbenim i nepotpunim podacima za vrijeme tih ranijih lanjskih uskrsnih blagdana u Hrvatskoj je boravilo oko 48 tisuća turista, dok je 2007. kada su ti blagdani bili u sličnom terminu kao ove godine, od 6. do 9. travnja, bilo oko 52 tisuće turista.

Po tome su ovogodišnji uskrsni blagdani turistički bili odlično posjećeni.

Najbolju 'uskrsnu' turističku posjetu ove je godine, prema nepotpunim podacima HTZ-a, imala Istarska županija s dolaskom nešto malo više od 21 tisuću turista te oko 82 tisuće noćenja.

Na području Kvarnera odnosno Primorsko-goranske županije boravilo je 19,2 tisuće turista, ostvarivši oko 64 tisuće noćenja, dok je u svim drugim jadranskim regijama i županijama turista i noćenja bilo znatno manje.

Dubrovačko-neretvanska županija zabilježila je dolazak 6,3 tisuće turista i oko 22 tisuće noćenja, a Splitsko-dalmatinska županija šest tisuća turista i oko 18 tisuća noćenja.

U Zadarskoj je županiji odmor za Uskrs potražilo oko pet tisuća turista, ostvarivši oko 14 tisuća noćenja, dok je u Šibensko-kninskoj županiji bilo 3,7 tisuća turista i 11,6 tisuća noćenja.

Među jadranskim županijama najslabiji promet tijekom ovogodišnjih uskrsnih blagdana ubilježila je Ličko-senjska županija s oko tri tisuće turističkih dolazaka i 4,5 tisuće noćenja.

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 3,4 tisuće turista i 5,5 tisuća noćenja.  (Hina)



Pisane vijesti