PROMOCIJA HRVATSKOG TURIZMA U ŠPANJOLSKOJ

Slika /arhiva/BARCELONA, 15.-19.4.2009;HTZlogo.jpg

U sklopu promocije hrvatskog turizma na međunarodnom turističkom sajmu SITC u Barceloni ovog tjedna od 15. do 19. travnja posebnim prezentacijama predstavit će se gradovi Dubrovnik i Zagreb, doznaje se iz turističkih zajednica tih gradova.

Prezentacije se održavaju uz podršku španjolskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ), a osim opće promocije bit će predstavljeni i ovosezonski novi direktni letovi iz Barcelone, Madrida i Valencie u Dubrovnik i Zagreb španjolskih prijevoznika "Clickair" i Iberia regional" te hrvatske Croatie Airlines.

Hrvatsku promociju u Barceloni upotpunit će i svakodnevni nastup folklornog ansambla Linđo na glavnoj pozornici sajma, kao i cjelovečernji nastup 18. travnja u Glazbenom konzervatoriju u Barceloni u organizaciji hrvatskog Veleposlanstva u Španjolskoj.

Nakon Barcelone promocija hrvatskog turizma na španjolskom se tržištu nastavlja početkom svibnja u Bilbaou na sajmu Expovacaciones, kao i plakatiranjem na autobusima u Madridu, Barceloni i Valenciji te u madridskoj podzemnoj željeznici (od 1. do 31. svibnja).

Istodobno će na više španjolskih TV postaja početi i emitiranje ukupno 400 spotova HTZ-a, što bi uz druge ovogodišnje aktivnosti na tom tržištu (oglašavanje u španjolskim tiskovnim medijima, internet portalima i radio postajama, poslovne radionice) trebalo pridonijeti dobroj turističkoj posjeti iz te zemlje.

Zadnjih nekoliko godina Hrvatska je iz Španjolske bilježila poraste turističkih dolazaka i noćenja, a prošle je godine iz te zemlje došlo 9 posto više turista ili njih oko 170 tisuća čijih je 340 tisuća noćenja bio porast od 12 posto u odnosu na 2007.

Plusevi su se nastavili i u prva dva mjeseca ove godine s 3 posto više dolazaka i 16 posto više noćenja Španjolaca u odnosu na iste mjesece prošle godine. (Hina) 



Najave