ZAGREBAČKIM VREMEPLOVOM DO NOVOG DOŽIVLJAJA ZAGREBA

Slika /arhiva/header1[1].jpg

Građani Zagreba i njegovi posjetitelji svake subote od 18. travnja do 26. rujna na različitim će gradskim lokacijama moći poslušati glazbu, kupiti suvenire, pogledati nastupe folklornih skupina, zaplesati i zabaviti se u duhu Zagreba kakav je nekad bio u sklopu manifestacije "Zagrebački vremeplov" koju i ove godine priređuje Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ).

Najavljujući program ovogodišnjeg Zagrebačkog vremeplova, koji ide već nekoliko godine, direktorica TZGZ-a Amelia Tomašević na današnjoj je konferenciji za novinare istaknula da je cilj tog projekta stvaranje doživljaja i pokazivanje kulturno-povijesnog naslijeđa Zagreba kroz ulične zabavne manifestacije.

Očekujući da će i te manifestacije pridonijeti ljepšem doživljaju Zagreba i od građana i od turista predsjednik TZGZ-a i dogradonačelnik Zagreba Ivo Jelušić kazao je kako bi ova turistička sezona za Zagreb mogla biti dobra odnosno bar na razini prošlogodišnje.

Vjeruje i da će Zagreb imati nešto bolje turističke rezultate nego Hrvatska u cjelini, jer je i zadnjih nekoliko godina bilježio znatno veće poraste od ukupnih. Dodao je da se ove godine u turističku promociju Zagreba, oglašavanje i slično izdvaja 50 milijuna kuna.

U sklopu "Zagrebačkog vremeplova" svake će se subote održavati četiri različite manifestacije, među kojima na Zrinjevcu 'Promenadni koncerti' s drugim popratnim sadržajima (izložbe antikviteta, dječje igraonice...), dok će se na Gornjem gradu (na trgovima Sv. Marka i Sv. Katarine te Strossmayerovom šetalištu) izvoditi 'Gornjogradske glazbene vedute' (šansone i drugo).

'Folklorna scena subotom' predstavljat će do jeseni autohtone folklorne skupine iz Zagreba i okolice na ruti Kaptol-Trg bana Jelačića-Tkalčićeva. Četvrta manifestacija je 'Gornji grad u prošlosti' kojeg će, šećući gornjogradskim ulicama i pričajući 'crtice zagrebačke prošlosti', pokušati 'oživjeti' kostimirani likovi (poštar, gradski stražar, Manda s Manduševca, Marija Jurić Zagorka, Dora Krupićeva, ban Jelačić i drugi). (Hina)



Najave