Plaće za crikvenički Jadran u roku tri dana

Slika /arhiva/RIJEKA, 21.4.2009

U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) danas je dogovoreno da će plaće radnika crikveničkog hotelsko-turističkog poduzeća Jadrana za veljaču i ožujak biti isplaćene u roku od tri dana, izjavio je danas za Hinu povjerenik Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) u tom poduzeću Ivica Jurčić.

Jurčić je to rekao nakon sastanka predstavnika uprave i sindikata s predstavnicima HFP-a, koji je danas održan u Zagrebu.

Istaknuo je da, prema razgovorima u HFP-u, nema naznaka da bi se plaće radnika u Jadranu smanjivale, posebice ne bez kolektivnih pregovora, ali da je rečeno da menadžerske plaće u Jadranu, prema odlukama HFP-a, ne bi smjele biti veće od dvije prosječne plaće zaposlenika u tom poduzeću.

Jučer je održan sastanak sindikalnog povjereništva STUH-a u Jadranu na kojemu je određen rok od tri dana za isplatu plaća, nakon kojega će STUH, ako plaće ne budu isplaćene, najaviti i organizirati štrajk.

Osim toga iz STUH-a su ponovno zatražili ubrzavanje priprema za raspisivanje natječaja i privatizaciju, jer smatraju da je samo tako moguće osigurati opstanak Jadrana.

Crikvenički Jadran od sredine 90-tih posluje s teškoćama i opterećen je dugovanjima. Dio nekretnina poduzeća je prodan, ali ni jedna od nekoliko sanacija nije uspješno okončana. (Hina) 



Pisane vijesti