MVPEI: Hrvatska turistička ponuda predstavljena na istočno-azijskom sajmu

Slika 22.4.2009

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu je, na poziv kineske provincije Liaoning, prezentiralo hrvatsku turističku ponudu na Šestom Istočno-azijskom sajmu međunarodnih putovanja, koji je održan od 17. do 19. travnja ove godine u gradu Dalijenu, izvijestili su danas iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Sudjelovanje na tom sajmu, kako se ističe, predstavlja nastavak duge tradicije prijateljskih odnosa Primorsko-goranske županije i sjeveroistočne kineske provincije Liaoning.

Po broju izlagača riječ je o najvećem sajmu u sjeveroistočnom dijelu Kine, a turističku ponudu prezentirale su brojne turističke zajednice i turističke agencije država azijsko-pacifičke regije, Latinske Amerike i Europe.

Sajam je obuhvatio međunarodnu turističku ponudu, unutarnju turističku ponudu kineskih provincija, ponudu jahti i drugih plovila, kao i međunarodnu hotelsku ponudu.

Primijećen je zamjetan interes kineskih turističkih agencija za Hrvatskom kao potencijalnim odredištem kineskih turista iz 42 milijunske provincije Liaoning, kao i interes medija. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pekingu u održavanju turističkih sajmova prepoznaje šansu u turizmu i potiče osmišljavanje hrvatske turističke ponude u NR Kini, zaključuje se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. (Hina) 



Pisane vijesti