Za Hotele Plat i Imperial s Raba pristiglo ukupno 13 pisama namjere

Slika /arhiva/duudi-jpeg-L.JPG

Za kupnju dionica Hotela Plat pristiglo je devet pisama namjere, a za kupnju dionica Imperiala s Raba četiri, od kojih je jedno nevažeće, objavio je danasDržavni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) na svojim mrežnim stranicama.

Nakon prikupljenih pisama interesa za kupnju dionica tih tvrtki nadležna tijela Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) donijet će odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda.

Samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes, napominju iz DUUDI-a.

Ovo prikupljanje pisama interesa za dubrovačke Hotele Plat, hotelsku tvrtku Imperial s Raba, bilo je ujedno drugi ovogodišnji javni poziv za iskazivanje interesa, nakon što se na prvom natječaju, unatoč velikom broju pisama namjere, za te tvrtke u drugom krugu nitko nije javio s obvezujućim ponudama.

Tako se cijeli postupak ponavlja, prvo se prikupljaju pisma namjere, a onda će se samo od onih koji su ih dostavili u zadanom roku tražiti i obvezujuće ponude.
U 17. studenoga objavljenom pozivu za pisma namjere tako još nisu iskazane tražene cijene za državne dioničke pakete u tim tvrtkama niti drugi uvjeti nego su samo navedeni broj i postotak dionica koje država prodaje.

U Hotelu Plat kod Dubrovnika na prodaju se nudi 92,49 posto ili 182.440 dionica u državnom vlasništvu, a u rapskom Imperialu 50,08 posto ili 318.435 dionica. (Hina)



Pisane vijesti