Šibenik od iduće godine povezan hidroavionima s cijelom hrvatskom obalom

Slika /arhiva/P-FAH-Hc177744.jpg.png

Šibenik bi od iduće godine trebao biti povezan hidroavionima s cjelom hrvatskom obalom, otocima i unutrašnjošću, a predviđeni su i letovi do talijanskih gradova Ancone i Pescare, izvijestili su iz grada Šibenika.

Danas je u D-Marin Mandalina sletio prvi hidroavion na relaciji Kaštela-Šibenik te je između tvrtke European Coastal Airlines i Dogus Group za Hrvatsku, odnosno D-Marin Mandaline potpisan ugovor o pružanju usluga prijevoza hidroavionima, koji je pretpostavka za ishođenje svih potrebnih dozvola kako bi ti letovi postali komercijalni.

Podršku projektu uvođenju hidroavionskih linija dali su i predstavnici grada Šibenika i gradonačelnik Željko Burić koji je pozdravio projekt europskog obalnog avioprijevoznika koji, uz to što će podići razinu ponude i usluge gostima Šibenika, predstavlja i turističku atrakciju zbog ljepota Hrvatske, posebice priobalja.

Predsjednik Uprave European Coastal Airlines Klaus Dieter Martin podsjetio je da su pripreme za realizaciju ovog projekta trajale 14 godina te izrazio zadovoljstvo što se u mrežu te kompanije, nakon Resnika, Jelse, Raba i Zagreba, na samom početku uključuje i Šibenik. Ambicije su nam velike, od dosadašnjih ulaganja u iznosu od 15 milijuna eura i 55 zaposlenih, planiramo nova ulaganja od dodatnih 20 milijuna eura te povećanje broja zaposlenih na 200 djelatnika do kraja sljedeće godine, kazao je.

European Coastal Airlines za jednu od lokacija s koje pruža usluge hidroaviona u Hrvatskoj izabrao je D-Marin Mandalina, a u šibenskoj gradskoj upravi očekuju da će brze veze s drugim odredištima pridonijeti razvoju Šibenika.

Prema najavama, prvi bi letovi, nakon što se dobiju sve dozvole, iz Šibenika prema jadranskim otocima mogli krenuti u 2015. godini, a u perspektivi bi, kada bi se osigurala i carinska kontrola, mogao biti povezan i s Italijom. (Hina)



Pisane vijesti