Više od dva milijuna kuna potpora projektima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Slika /arhiva/090722-bbz-bs0.jpg

Ministar turizma Damir Bajs danas je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih financijskih potpora na području Bjelovarsko-bilogorske županije, temeljem ukupno šest programa Ministarstva turizma. Riječ je o poticajima razvojnim programima u turizmu: Baština u turizmu, Tematski putovi, Izvorni suvenir, Zelena brazda, te sufinanciranju programa i projekata za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije, i sufinanciranju stručnih i obrazovnih programa strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija. Korisnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, temeljem javnih poziva za navedene programe u 2009. godini, za 58 projekata dodijelit će se ukupno 2,030.000 kuna.

Ministar turizma Damir Bajs danas je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih financijskih potpora na području Bjelovarsko-bilogorske županije, temeljem ukupno šest programa Ministarstva turizma.



Riječ je o poticajima razvojnim programima u turizmu: Baština u turizmu, Tematski putovi, Izvorni suvenir, Zelena brazda, te sufinanciranju programa i projekata za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije, i sufinanciranju stručnih i obrazovnih programa strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija.



Činjenica je da svake godine ima sve više zahtjeva, a uložena sredstva zaista donose i rezultate, naglasio je ministar Bajs, dodavši kako je ove godine broj noćenja u Županiji povećan u prvih pet mjeseci za čak 23 posto.



Prije potpisivanja, predstavnici Ministarstva turizma, u nazočnosti predstavnika županijske vlasti te turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, posjetili su općinu Veliko Trojstvo.



Poslije toga, obišli su dva projekta kojima se dodjeljuje ovogodišnja potpora, galeriju drvenih skulptura na otvorenom 'Svijetle pruge' i buduću destinaciju za konjički turizam u Velikom Trojstvu.



Korisnicima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, temeljem javnih poziva za navedene programe u 2009. godini, za 58 projekata dodijelit će se ukupno 2,030.000 kuna.


 

Pisane vijesti