Više od 7.000 osoba posjetilo izložbu fotografija „Hrvatska, Mediteran kakav je nekad bio“

Slika /arhiva/110617-mad1.jpg

Izložba fotografija „Hrvatska, Mediteran kakav je nekad bio“, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice završila je posjetom od ukupno 7.000 osoba. Terasa prestižnog Circula Bellas artes u Madridu bila je posljednjih dana u znaku Hrvatske. Španjolski fotografi koji su protekle četiri godine boravili na studijskim putovanjima u Hrvatskoj predstavili su kroz 50-tak fotografija hrvatsku svakodnevicu, ljude, pejzaže, kulturnu i prirodnu baštinu.

Na zatvaranju izložbe 14. lipnja 2011. godine u večernjim satima na terasi Circulo Bellas artes direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj Sanja Jelić te novinar Paco Nadal, predstavili su brojnim medijima i turoperatorima ovaj iznimni umjetničko – promidžbeni projekt te izrazili zadovoljstvo posjetom izložbi kao i odazivom fotografa koji su u njemu i sudjelovali. Večer pod punim mjesecom zaokružio je nastup hrvatske violončelistice Ane Rucner, u čijem je atraktivnom scenskom nastupu uživalo 500-njak gostiju.

Fotografije su na jedinstven način oživjele osobne dojmove o hrvatskim ljepotama uhvaćene kroz objektiv zadivljenih profesionalaca. Izložba je svojom tematikom, atraktivnom lokacijom i popratnim programom, kao živopisni mozaik, udahnula čari Lijepe naše temperamentnim madridskim posjetiteljima, ostavljajući rijetko koga ravnodušnim.



Pisane vijesti