Veleposlanica Kostarike Ana Teresa Dengo Benavides u posjetu Ministarstvu turizma

Slika /arhiva/080425-k0.jpg

Nova veleposlanica Kostarike u Hrvatskoj, sa sjedištem u Beču, Ana Teresa Dengo Benavides posjetila je danas Ministarstvo turizma, gdje ju je primio državni tajnik Ivo Mujo. Prema riječima državnog tajnika nastupni posjet veleposlanice Kostarike dobra je prigoda za razmjenu iskustava dvije površinom i po broju stanovnika slične zemlje, koje već dobro surađuju kao nestalne članice Vijeća sigurnosti, a očekuje i razvijanje suradnje na području turizma.

Nova veleposlanica Kostarike u Hrvatskoj, sa sjedištem u Beču, Ana Teresa Dengo Benavides posjetila je danas Ministarstvo turizma, gdje ju je primio državni tajnik Ivo Mujo.

Prema riječima državnog tajnika nastupni posjet veleposlanice Kostarike dobra je prigoda za razmjenu iskustava dvije površinom i po broju stanovnika slične zemlje, koje već dobro surađuju kao nestalne članice Vijeća sigurnosti, a očekuje i razvijanje suradnje na području turizma. 

U lipnju ove godine Kostarika će biti domaćin sastanka Međunarodnog radnog tijela  za održivi razvoj turizma, a kojega je članica Republika Hrvatska. Također, obje su zemlje članice Svjetske turističke organizacije (UNWTO), unutar koje uz suradnju mogu predstaviti svoje razvojne mogućnosti u turizmu. 

Veleposlanicu su posebno zanimala iskustva Hrvatske u održivom razvoju turizma, skrbi za okoliš, te je posebno spomenula zaštitu voda i edukacijske kampanje senzibiliziranja javnosti, osobito turista, za zaštitu prirode.

Uz sličnosti dviju zemalja, usmjerene na more i turizam, istaknuta je malobrojna, ali utjecajna zajednica iseljenika hrvatskog porijekla koja može biti poveznica jačanja suradnje Kostarike i Hrvatske.  



Pisane vijesti