Ministar turizma Damir Bajs o razvoju kontinentalnog turizma

Slika /arhiva/080428-b1w.jpg

Želimo turizam 365 dana u godini, ali do tog smo cilja, realno, još daleko, rekao je danas u Koprivnici ministar turizma Damir Bajs pozivajući općine, gradove i županije da se, uz resorno Ministarstvo, uključe u razvoj hrvatskog turizma. Ističući važnost turizma u ukupnom gospodarstvu Hrvatske ministar je kazao kako se ove godine u turizmu očekuje više od sedam milijardi eura prometa. Od toga se samo pet posto ostvaruje u kontinentalnom turizmu, napomenuo je Bajs, koji je sa suradnicima danas u cjelodnevnom obilasku Koprivničko-križevačke županije. Ministar Bajs je kazao kako u Koprivničko-križevačkoj županiji postoji mogućnost razvoja turizma, u čemu će i Ministarstvo turizma nastojati pomoći.

Želimo turizam 365 dana u godini, ali do tog smo cilja, realno, još daleko, rekao je danas u Koprivnici ministar turizma Damir Bajs pozivajući općine, gradove i županije da se, uz resorno Ministarstvo, uključe u razvoj hrvatskog turizma.

Ističući važnost turizma u ukupnom gospodarstvu Hrvatske ministar je kazao kako se ove godine u turizmu očekuje više od sedam milijardi eura prometa.

Od toga se samo pet posto ostvaruje u kontinentalnom turizmu, napomenuo je Bajs, koji je sa suradnicima danas u cjelodnevnom obilasku Koprivničko-križevačke županije.

Nakon obilaska Galerije Stari Grad u Đurđevcu u Koprivnici je održao sastanak s predstavnicima te županije, turističkih zajednica i gospodarskih udruženja. Oni su predstavili potencijale za razvoj turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji, pri čemu su istaknuli nedostatak smještajnih kapaciteta.

Ministar Bajs je kazao kako u Koprivničko-križevačkoj županiji postoji mogućnost razvoja turizma, u čemu će i Ministarstvo turizma nastojati pomoći.

U toj je županiji prošle godine zabilježeno 18 tisuća gostiju, za 14 posto više nego godinu ranije, te 35 tisuća noćenja u 12 objekata koji raspolažu sa 600 kreveta.

Bajs je kazao kako Ministarstvo svojim programima kreditiranja pomaže razvoj turizma, a ove će se godine, zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom, nastojati promovirati programi seoskih domaćinstava.

Nakon Koprivnice, ministar Bajs nastavio je obilazak županije, pa će tako posjetiti općinu Rasinja, Križevce, u Gornjoj Rijeci će razgledati dvorac Erdödy Rubido, zatim Sveti Petar Orehovec i "Obreške kleti" te Kalnik i njegov Stari grad, dok će u mjestu Čabraji posjetiti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvu Rakić. (Hina/FaH)



Pisane vijesti