U Zagreb sletio prvi ovogodišnji direktni turistički charter iz Japana

Slika 4.6.2009
U zagrebačku Zračnu luku danas poslije podne je sletio prvi ovogodišnji direktni charter let iz Japana odnosno iz Osake kojim je u turistički posjet Zagrebu i drugim hrvatskim mjestima došlo 350 putnika i članova posade, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba koja je za te goste na zračnoj luci priredila svečani doček.

Charter iz Osake za Zagreb uspostavila je japanska agencija Hankyu, najavivši da će sljedeći takav let u Zagreb sa sličnim brojem putnika biti i 18. lipnja.

Osim u Zagrebu japanski putnici-turisti s tog chartera obići će i druga mjesta u Hrvatskoj, među kojima i Plitvička jezera te Dubrovnik, iz čije će zračne luke za tjedan dana i odletjeti nazad u Osaku.

Iz zagrebačke Turističke zajednice napominju da je za ovu godinu u planu još nekoliko slijetanja direktnih turističkih chartera iz Japana u zagrebačku Zračnu luku.

Japanske turiste u zagrebačkoj Zračnoj luci predstavnici Turističke zajednice grada Zagreba dočekali su s Folklornim ansamblom Turopolje, uručili im licitarska srca te poželjeli ugodan boravak u Zagrebu i Hrvatskoj.

Japanski turisti zadnjih nekoliko godina u Hrvatskoj bilježe znatne poraste dolazaka i noćenja, pa tako i prošle godine, kada ih je bilo 66 posto više nego 2007. ili njih 144 tisuće, koji su ostvarili 202 tisuće noćenja ili 54 posto više.

Pritom su se u brojnim hrvatskim turističkim odredištima, među kojima i u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku našli među prvih pet stranih tržišta po dolascima i noćenjima, a veći dio svojih dolazaka i noćenja ostvaruju u pred i posezoni. (Hina)


Pisane vijesti