Miomirisni festival na Malom Lošinju prilog repozicioniranju otoka

Slika 3.6.2009
U sklopu cjelogodišnjeg projekta "Miomirisi i okusi otoka Lošinja" Turistička zajednica Malog Lošinja ovog vikenda, 6. lipnja, u tom otočnom gradu organizira Miomirisni festival kojim počinje lipanjsko predstavljanje mirisa i okusa posvećenih lavandi, brnistri i smilju.

Direktorica Turističke zajednice Malog Lošinja Đurđica Šimičić pojašnjava da je svaki mjesec u sklopu navedenog projekta/manifestacije posvećen nekom drugom mirisu i okusu, kojih, kako kaže, na cijelom lošinjskom arhipelagu ima obilje (više od 1200 biljnih vrsta).

Projekt "Miomirisi i okusi Lošinja" razvijaju u suradnji s Miomirisnim otočnim vrtom, a sve više mu se, kaže, pridružuju gradske institucije, kampovi, hoteli, turističke agencije, restorani, kozmetički saloni, pekare i drugi objekti koji u svakom mjesecu nude određene pogodnosti promovirajući proizvode i usluge s određenim mirisima i okusima za taj mjesec.

Šimičić ističe da je cijeli projekt osim kod lokalnog gospodarstva naišao na dobar odaziv i kod domaćih i stranih posjetitelja otoka, kao i na međunarodnim sajmovima i prezentacijama na kojima je ove godine ta Turistička zajednica sudjelovala.

Sve to, kaže, pridonosi zamišljenom repozicioniranju otoka, koji se kroz sve sadržaje, smještajnu i drugu ponudu nastoji profilirati kao otok vitalnosti, plodnosti i zdravlja.

Jednostavno smo iskoristili ono što imamo, dokazanu visoku kvalitetu zraka i čistoću mora, stoljetne borove šume i bogatsvo zelenila te od toga napravili novi turistički proizvod, kaže Šimičić. (Hina)


Pisane vijesti