MINISTARSTVO TURIZMA POKROVITELJ MANIFESTACIJE '48. EUROPA RALLY'

Slika /arhiva/UMAG, 28.5.-2.6. 2009;4.8europa-rally.jpg
Udruga kampista RH - 48. Europa Rally

Ministarstvo turizma prihvatilo je pokroviteljstvo manifestacije '48. Europa Rally' što će se, u organizaciji Udruge kampista Hrvatske, održati u kampu Park Umag od 28. svibnja do 2. lipnja ove godine.

Projekt i manifestacija Europa Rally je šestodnevni program koji će okupiti članove klubova kampista iz više od 20 europskih zemalja te pedesetak pojedinačnih klubova.

Ova se manifestacija po prvi put održava u Republici Hrvatskoj, u kampu Park Umag, koji je jedan od dva hrvatska kampa koji su ove godine ušli među 75 najboljih u Europi dodjelom ADAC-ove Superplatz, Crvene ploče.

U protekle je tri godine kamp 'Park Umag' dobio brojne nagrade, ali je Superplatz posebno važna stoga što dolazi s njemačkog tržišta, odakle u Hrvatsku dolazi ukupno 31 posto kampista.

Stoga, nije slučajno što je najveće europsko udruženje kampera odabralo upravo ovaj kamp, koji nosi visoke četiri zvjezdice kvalitete, za svoj tradicionalni 48. skup na kojem će se okupiti 1500 kampista.

Istraturist, u čijem je sastavu Park Umag, u svojih pet kampova može primiti više od 9000 kampista na prostorima opremljenim i uređenim po konceptu „hotela na otvorenom“ s uređenim i tehnološki opremljenim parcelama, te brojnim originalnim sadržajima za goste, a svi su kategorizirani s četiri zvjezdice.
 

Najave