Policija se priprema za turističku sezonu

Slika /arhiva/ŠIBENIK, 4.6.2009
Šibenskim policajcima pomagat će u turističkoj sezoni od 1. srpnja 20 kolega iz kontinentalnih županija kako bi se povećala sigurnost gostiju koji borave na tom području, izvijestio je danas na konferenciji za novinare načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić.

Glavna zadaća policije jest povećati sigurnost u cestovnome i pomorskom prometu kako bi se smanjio broj poginulih i teško ozlijeđenih te kaznena djela tipična za turističku sezonu, kao što su krađe, razbojstva i provale, rečeno je.

Kostanić je rekao kako je policija svjesna da se prometna gužva ne može izbjeći, ali policija je može svesti na najmanju moguću mjeru. Osim policajaca, promet će nadzirati i mobilna jednica MUP-a - popularne Kobre, te policijski helikopter koji će u sezoni imati 13 preleta na tom području, dodao je. Bolju protočnost na cestama omogućit će i prometne jedinice mladeži. Šibensko-kninska Policijska uprava poziva građane da čuvaju vrijedne stvari, zaključavaju vrata i automobile te da zatvaraju prozore.

Policajci koji dolaze u ispomoć iz kontinentalnih županija te oni iz unutrašnjosti Šibensko-kninske županije bit će raspoređeni na području Šibenika i Vodica, a pomagat će i u odjelima prometne i krim-policije, rekao je Kostanić.

Dodao je da ove sezone neće imati pomoć poljske policije, što se očekivalo s obzirom na prijašnju suradnju, jer ta zemlja nije potpisala memorandum o međusobnoj suradnji. (Hina)


Pisane vijesti