Stožer akcije "Volim Hrvatsku" u Županji

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg
Stožer Koordinacijskog odbora akcije "Volim Hrvatsku" s direktorima turističkih zajednica i koordinatorima kontinentalnih turističkih klastera posjetio je danas Županju povodom završetka projekta uređenja gradske šetnice na savskom nasipu, koju je Hrvatska turistička zajednica potpomogla sa 100.000 kuna.

Ovdje smo da damo podršku inicijativama i poduzetničkim projektima koji se uključuju u turizam, istaknuo je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Dodao je da je za 2009. predviđeno da dva kontinentalna turistička klastera, slavonsko-baranjsko-srijemski i sedam županija središnje Hrvatske, snime promidžbene filmove i izrade posebne turističke brošure.

Najavio je da će se od iduće godine drugačije pristupiti radu Stožera "Volim Hrvatsku" u sklopu kojega će se održati i tri turističko-poslovne radionice na kojima će se zajedno naći hrvatske turističke agencije i poduzetnici koji imaju turističke programe u cilju ostvarivanja hrvatskih kontinentalnih turističkih potencijala.

Iako kontinentalni turizam čini tek 5 posto u ukupnom udjelu hrvatskog turističkog rezultata, njegov utjecaj i značenje u ukupnosti hrvatskog turizma će rasti, ocijenio je Bulić, dodavši da Hrvatska u svakom svom dijelu mora biti turistička zemlja.

Govoreći o aktualnoj turističkoj sezoni rekao je da još nema službenih podataka o turističkim učincima za svibanj, no da je u prva četiri mjeseca 2009. broj noćenja za tri posto manji nego u istom razdoblju prošle godine.

Očekujemo težak svibanj, i vjerojatno će pokazati usporavanje i sve teškoće ovogodišnje sezone, rekao je Bulić ocijenivši da će lipanj obilježiti ulazak u punu turističku sezonu. Neće to biti laka sezona, no vjerujemo da ćemo u odnosu na konkurenciju očuvati i zadržati ukupni hrvatski turistički proizvod na ključnim svjetskim emitivnim tržištima, kazao je Bulić. (Hina)


Pisane vijesti