Nova knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana"

Slika /arhiva/gastronaut-logo.jpg
Svečanost na kojoj su dodijeljene plakete "100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica" i predstavljena nova knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti - vodič za 2009." održana je danas na Trsatskoj gradini u Rijeci.

U odnosu na prošlu godinu, među 100 najboljih ove je godine uvršteno 16 novih restorana i 11 restorana koji su nakon nekog vremene vratili tu titulu.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo čestitao je organizatorima i restoraterima koji su ušli među 100 najboljih, naglasivši da je hrana važan dio turističke ponude i da je na visokom mjestu doživljaja radi kojih turisti dolaze u Hrvatsku.

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Zlatko Puntijar i predsjednik Udruge hrvatskih restoratera Miroslav Folnegović iskazali su nezadovoljstvo zakonskim odredbama o pušenju, koje, smatraju, ugožavaju egzistenciju ugostitelja i treba ih mijenjati.

Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana" provodi se 14 godina, a tijekom 2008. najboljih 100 izabrani su među ukupno 2400 samostalnih i hotelskih restorana.

Prvi dio izbora održan je putem portala gastronaut.hr, a u drugom su glasovali voditelji restorana. Ukupnu listu pregledao je i potvrdio Časni odbor projekta "100 vodećih hrvatskih restorana". (Hina)


Pisane vijesti