Miljevčani dobili turistički vodič

Slika /arhiva/DRNIŠ/MILJEVCI, 5.6.2009
"Turistički vodič Miljevaca" - prvi turistički vodič tiskan na drniškom području, u čijoj su izradi sudjelovali učenici, predstavljen je danas u područnoj osnovnoj školi u Drinovcima pred mnogim Miljevčanima.

Autor vodiča je profesor Jurica Botić, koji u drniškoj Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog predaje povijest i zemljopis, a u njegovoj su izradi sudjelovali i učenici osmog razreda drinovačke područne osnovne škole. Učenici su tako odradili i redoviti nastavni dio vezan uz poznavanje zavičaja.

"Turistički vodič Miljevaca", osim autora, predstavili su i profesor Zoran Ljubić iz Splita i politolog Đuro Perlić, komentator na drniškoj Radijskoj postaji.

Vodič je bogato ilustriran fotografijama Nikole Perlića, tiskan je u 200 primjeraka, a tekstovi su, osim na hrvatskom jeziku, pisani i na engleskome, francuskome, njemačkome i talijanskom jeziku. Tiskala ga je zagrebačka tiskara "Alfa" zahvaljujući mnogim sponzorima.

Isti autor s učenicima osmog razreda osnovne škole u Oklaju pripremio je i "Turistički vodič Promine", koji će u Oklaju biti predstavljen idućeg tjedna. (Hina)


Pisane vijesti