U Splitu idućeg tjedna tri međunarodne manifestacije vezane za turizam

Slika 7.10.2009

U Splitu će se od 14. do 17. listopada održati tri manifestacije vezane za razvoj turizma i pratećih djelatnosti: 16. međunarodna smotra turizma-Interstas, 12. međunarodni festival turističkog filma i ekologije-ITFCRO te 8. predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Sve će se tri manifestacije održati pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, kazao je na konferenciji predsjednik Međunarodne smotre Interstas i glavni direktor Međunarodnog festivala turističkog filma Vojko Pleština.

Manifestacije organizira tvrtka Fiscalis, a iz bogatog trodnevnog programa koji prate sve tri manifestacije Pleština je među ostalim izdvojio međunarodnu izložbu turističkog dizajna i fotografije, brojne turističke i filmske radionice za široku publiku, te projekcije filmove pristiglih na Festival filma.

Zadnjeg dana održat će se i međunarodni turistički forum o temi održivog turizma, a tijekom manifestacija dodijelit će se i nagrade najboljim svjetskim turističkim filmovima te međunarodne diplome Zlatni Interstas 2009 najboljim pojedincima, tvrtkama i organizacijama za doprinos razvoju turizma.

Pleština je danas objavio i da će uz 15 tvrtki i organizacija te diplome (Zlatni Interstas 2009) dobiti i tri pojedinca, gradonačelnik Pirana Tomaž Gantar, predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba Gusar Split Duško Krstulović te dekan zagrebačkog Veleučilišta Utilus Boris Vukonić. (Hina)
 

Pisane vijesti