U rujnu snimanje serijala Discover Croatia

Slika /arhiva/b-100924-ashley001.jpg

U rujnu će se u Hrvatskoj od Zagreba do Dubrovnika snimati serijal "Discover Croatia-Exploring Route" u sklopu istoimenog online turističkog projekta kojeg je pokrenula zagrebačka agencija 'dhar media' u suradnji s američkom televizijskom voditeljicom i producenticom Ashley Colburn s ciljem promocije Hrvatske putem svih kanala na internetu, uključujući i društvene mreže.

Predstavljajući taj projekt na današnjem susretu s medijima direktorica te agencije Lea Brezar kazala je da u svemu sudjeluje 20-ak gradskih, mjesnih i županijskih turističkih zajednica na čijim će se područjima snimati serijal (Zagreb, županije Ličko-senjska i Šibensko-kninska, Sinj, Split, Makarska rivijera te Dubrovnik) kao i brojni sponzori, uključujući i nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines.

Vrijednost cijelog projekta je nešto malo više od pola milijuna kuna, od čega su najviše dale, kazala je, turističke zajednice s kojima su i sklopljeni ugovori temeljem kojih će im biti ustupljeni snimljeni materijali s njihovog područja i koje će moći koristiti kako žele. Na pitanje zašto u tom snimanju nema primjerice Slavonije i nekih drugih krajeva na kontinentu Brezar je rekla da turističke zajednice s tih područja nisu mogle izdvojiti sredstva za to, pa nisu ni uključeni, ali možda će biti iduće godine kada se ponovo bude snimao takav serijal.

U sklopu tog projekta u Hrvatsku će doći i pet odabranih novinara iz Finske, Francuske, Španjolske, SAD-a i Brazila koji će zajedno s Ashley Colburn obilaziti spomenute rute u Hrvatskoj istodobno pišući i objavljujući svoje dojmove i slično na svojim blogovima i/ili u medijima iz kojih dolaze. Smještaj će im u Hrvatskoj biti besplatan jer je tako, po riječima Brezar, već dogovoreno sa hotelijerima, u Hrvatsku će ih također besplatno dovesti Croatia Airlines, a besplatno će se voziti i rent a car vozilima jedne hrvatske tvrtke, pa tako najveći dio troškova zapravo čini samo snimanje, produkcija i priprema materijala za objavu.

Produkcijsku/snimateljsku tvrtku Streaming.hr&video produkacija odabrali su među sedam kandidata, a sav materijal koji će snimiti po Hrvatskoj i koji će kreirati Ashley Colburn bit će objavljen na njenom web portalu Touriststar TV koji postoji dvije godine i na kojem su već objavljivani njeni serijali o boravcima u Hrvatskoj, među kojima i "Wonderful Croatia" po čemu je postala i poznata. Cilj je da se ti sadržaji što više dijele putem interneta bez ograničenja, što će, kako vjeruju svi u projektu, dodatno promovirati Hrvatsku i privući više turista iz cijelog svijeta. (Hina)



Pisane vijesti