U procesu izrada Središnjeg registra za ugostiteljsku djelatnost i usluge u turizmu uz besplatno unošenje podataka o pružateljima usluga

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Ministarstvo turizma i sporta u procesu je izrade Središnjeg registra za ugostiteljsku djelatnost i usluge u turizmu u kojeg će BESPLATNO unositi podatke o pružateljima usluga. Ukoliko ste zaprimili uplatnice, koje nude uslugu upisa, pozivamo na oprez i napominjemo da ne dostavljate privatne podatke.

Središnji registar za ugostiteljsku djelatnost i usluge u turizmu reguliran je Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti (Narodne novine, br. 85/15, 121/16, 99/18, 25/19, 98/19, 32/20 i 42/20). Po uspostavi Registra, u njega će se unositi podaci iz rješenja koja su izdana na temelju spomenutog Zakona a uspostava neće financijski obvezivati pružatelje usluga smještaja.
 
Ministarstvo turizma i sporta ističe gore navedeno iz razloga zaprimanja upita pojedinih domaćih iznajmljivača smještaja o dopisima i uplatnicama određenih ponuđača. Naglašavamo kako navedene uplatnice nisu dostavljene od strane nadležnih tijela i nisu obvezujuće te pozivamo građane na oprez pri dostavi privatnih podataka.

Priopćenja