​Ministrica Brnjac sudjelovala na online konferenciji ITER VITIS - Konkurentno i sigurno

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201209_iter_vitis.jpg

U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ danas je održana online konferencija pod nazivom ITER VITIS – konkurentno i sigurno. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac konferenciji se priključila uvodnim obraćanjem u kojem je istaknula kako je jedna od promjena koju je pandemija donijela upravo promjena u potrebama i navikama turista.

„Turist danas prvenstveno traži sigurnost i kvalitetan turistički proizvod. Kulturne rute i ruralni turizam idealno su rješenje za kreiranje turističkog proizvoda dodane vrijednosti koje nas razlikuju od konkurencije“, naglasila je ministrica te dodala kako turizam u ruralnim područjima pruža velike mogućnosti, a njegovim razvojem odmičemo se od masovnosti i  turistima pružamo jedan potpuno drugačiji doživljaj naše destinacije.
 
„Naš je cilj gostima ponuditi ono što traže, a da smo u tome i uspješni pokazuju rezultati posljednjeg TOMAS istraživanja prema kojima raste stupanj njihova zadovoljstva većinom elemenata ponude, posebice gostoljubivošću domaćina, pješačkim i biciklističkim stazama, prezentacijom kulturne baštine, kvalitetom informacija u destinaciji, ali i raznolikošću manifestacija te gastro i enološkom ponudom“, u svom obraćanju istaknula je Brnjac.
 
Podsjetimo kako je aktivnost konferencije sufinancirana u skladu s Pravilnikom o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., na temelju Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže 2014.-2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu koja će se sufinancirati sredstvima mjere 20 "Tehnička pomoć" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.
 
Ministrica Brnjac poručila je kako je uloga turizma u ruralnom području u kontekstu pandemije važnija je nego ikad. „Razvojem kvalitetne turističke ponude i proizvoda omogućit ćemo produljenje sezone i proširenje ponude, osobito prema ruralnim destinacijama, što ćemo implementirati i u novi strateški okvir kojim definiramo buduće desetogodišnje razdoblje razvoja inovativnog, otpornog i održivog turizma. Imamo sve preduvjete da Hrvatsku istaknemo kao održivu destinaciju ruralnog turizma, destinaciju s kvalitetnom cjelogodišnjom ponudom, te da iz ove pandemije izađemo kao konkurentnija turistička destinacija“, zaključila je ministrica Brnjac.

Priopćenja