​Dodijeljeno 2,5 milijuna kuna za sufinanciranje 26 sportskih programa

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je dopune Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ te za programe poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2020. godini kojima se dodjeljuje gotovo 2,5 milijuna kuna za 26 sportskih programa.

„Novom dodjelom sredstava nastavljamo pomagati lokalnom sportu kao i brinuti o obuci neplivača. Prvim odlukama sufinancirali smo ukupno 14 sportskih programa i veseli me što smo ovom odlukom obuhvatili još dodatnih 26 sportskih programa. Osim već ranije određenih sufinanciranja koje svake godine ostvarujemo putem javnih poziva, u ovom trenutku činimo sve kako bismo dodatno pomogli sektoru sporta koji osjeća posljedice krize uzrokovane pandemijom koronavirusa te su u pripremi razni oblici pomoći za sportske organizacije, sportaše i sportske djelatnike“, rekla je ministrica Brnjac.

Dopune odluke donesene su temeljem provedenih natječaja, a koji su zbog pandemije koronavirusa Odlukom Vlade RH morali biti obustavljeni na određeno vrijeme.

Stavljanjem van snage odluka o obustavi natječaja, natječaji su nastavljeni te je prvim odlukama dodijeljeno gotovo 1,4 milijuna kuna.

Novim dopunama odluka za sufinanciranje programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2020. godini dodijeljeno je 2.044.483,42 kuna za 21 sportski program, a za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ 413.744,60 kuna za 5 sportskih programa.

Ovim dopunama odluka za sufinanciranje odabrani su programi koji su temeljem procjene povjerenstva ostvarili najveći broj bodova, a do utvrđenog iznosa osiguranih sredstava u Državnom proračunu.



Priopćenja