Održan treći sastanak Mješovite radne grupe za turizam između Hrvatske i Bugarske

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201208_hr_bug.jpg

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta u ponedjeljak, 7. prosinca 2020. godine, online je održan treći sastanak Mješovite radne grupe za turizam između Hrvatske i Bugarske, pod su-predsjedanjem pomoćnice ministrice Nikoline Brnjac, Olivere Šarić i zamjenika ministrice turizma Bugarske Lubena Kancheva.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, veleposlanstava Hrvatske i Bugarske te Ministarstva turizma i drugih relevantnih institucija iz Bugarske.
 
Na sastanku su razmijenjene najnovije informacije i iskustva u turističkom sektoru, s posebnim naglaskom na utjecaj pandemije koronavirusa na turistički sektor.

Predstavljena su međusobna iskustva i primjeri poslovanja u posebnim oblicima turizma, a razgovaralo se i o mogućnostima suradnje na dalekim tržištima te suradnji na polju promocije kroz djelovanje u Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) i Europskoj putničkoj komisiji (ETC).

Također predstavljen je hrvatski jedinstveni sustav eVisitor, koji je osvojio nagradu UNWTO-a za inovativnost.
 
Podsjetimo, u listopadu ove godine su ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te bugarska potpredsjednica Vlade i ministrica turizma Mariyana Nikolova potpisale Memorandum o suglasnosti između Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva turizma Republike Bugarske o proširenju turističke suradnje. Njime je predviđen nastavak suradnje Hrvatske i Bugarske u okviru aktivnosti Mješovite radne grupe za turizam uspostavljenoj Ugovorom o turističkoj suradnji dvije zemlje iz 1996. godine, čiji je cilj intenzivirati turističku suradnju u svim područjima od zajedničkog interesa.

Priopćenja