U lipnju 18 posto više turista i 20 posto više noćenja u Dubrovniku

Slika /arhiva/100630-dbk-k.jpg

Dubrovnik bilježi izvrsne turističke rezultate, u lipnju je ostvareno 77,5 tisuća dolazaka turista i 298,5 tisuća noćenja, što je 18 posto više dolazaka te 20 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavila je dubrovačka Turistička zajednica.

Čak 94 posto lipanjskih turista su stranci, a u lipnju je bilo najviše gostiju iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Rusije, Španjolske, SAD i Japana.

U prvom polugodištu pak u Dubrovniku je zabilježeno 212,6 tisuća turističkih dolazaka, što je 11 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Ostvareno je 728,9 tisuća noćenja ili 12 posto više noćenja nego u prvoj polovici prošle godine.

Pritom se 89 posto ukupnih polugodišnjih turističkih dolazaka odnosi na goste iz inozemstva, koji su ostvarili i 91,5 posto od ukupnog broja noćenja u prvih šest ovogodišnjih mjeseci.

Najviše je u Dubrovniku u prvoj polovici ove godine bilo gostiju iz Velike Britanije, Francuske, te domaćih turista, kao i gostiju iz Njemačke, Španjolske, SAD-a, Japana i Rusije.

Veliki porast u odnosu na prošlu godinu zabilježen je sa španjolskog tržišta, čak 41 posto, a povećanje se bilježi i s tržišta Rusije 63 posto, iz Ukrajine je udvostručen broj dolazaka, iz Grčke je porast 41 posto, Velike Britanije 24 posto te Njemačke 13 posto. (Hina)


Pisane vijesti