U Bjelovaru održan drugi specijalistički sajam u okviru Dana poslova u turizmu

  • Slika /AA_2018_b-fotke/180123_dposl_bj2.jpg
  • Slika
  • Slika

Nakon Vukovara, o turizmu i ugostiteljstvu među najmlađim obrazovnim kadrom raspravljalo se u Bjelovaru u sklopu specijalističkog sajma koji Ministarstvo turizma organizira u okviru drugih po redu Dana poslova u turizmu. Više od šest stotina učenika osnovnih i srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije kroz cjelodnevne radionice i predavanja stručnjaka i potencijalnih poslodavaca, imalo je prilike informirati se o prednostima i uvjetima rada u ugostiteljsko turističkom sektoru. Okupljeni su tako o značaju ovih zanimanja i prednostima koje ona nose mogli poslušati od jednog od najpoznatijih hrvatskih kuhara Branka Ognjenovića te Sanjina Jovanovića, predstavnika Jadranka grupe, ujedno i jedne od vodećih hotelskih kuća u Hrvatskoj koja svake godine zapošljava znatan broj radnika iz ovog sektora.

Cilj specijalističkih sajmova je, kroz interaktivna predavanja i radionice vodećih stručnjaka i poslodavaca iz područja turizma i ugostiteljstva, pružiti dodatnu razmjenu znanja i iskustava te osnažiti povezivanje učenika i studenata sa stručnjacima iz istog sektora.

Sajam organiziraju Ministarstvo turizma u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u okviru Dana poslova u turizmu. Nakon Osijeka, Vukovara i Bjelovara, Dani poslova održat će se 26. siječnja u Zagrebu te 2. veljače 2018. godine u Splitu. 
 

Pisane vijesti