Düsseldorf - sajam BOOT: Veliki interes nautičara za Hrvatskom ; Mumbai: Hrvatskoj nagrada za najatraktivniju novu destinaciju

  • Slika /AA_2018_b-fotke/180123_boot1 (1).jpg
  • Slika

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na važnom nautičkom sajmu BOOT, koji se održava u Düsseldorfu od 20. do 28. siječnja. Sajam je posjetio i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, koji se tom prilikom susreo s predstavnicima njemačkog udruženja jedriličara i utjecajnim predstavnicima njemačkih medija specijaliziranih za nautiku kojima se dodatno pojasnilo povećanje boravišne pristojbe za nautičare za 2018. godinu.

„Nastup na sajmu BOOT u Düsseldorfu predstavlja izvrsnu priliku za dodatnim pozicioniranjem hrvatske nautičke ponude na ovom, za nas, vrlo važnom tržištu. Naime, u Hrvatskoj je tijekom 2017. godine u nautičkom charteru ostvareno više od 470.000 dolazaka i više od 3 milijuna noćenja, što predstavlja poraste u dolascima i noćenjima od 15 posto. Upravo je s tržišta Njemačke ostvaren najveći turistički promet u navedenom segmentu, odnosno 76.000 dolazaka i 569.000 noćenja, što također predstavlja poraste od 15 posto u odnosu na 2016. godinu. U ovoj godini očekujemo nastavak pozitivnih trendova s njemačkog tržišta i još bolje pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne nautičke destinacije“, poručio je direktor Staničić.
 
Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i ACI-jem, u sklopu hrvatskog štanda organizirala je poslovno druženje za partnere uz hrvatsku eno gastro ponudu. Osim Hrvatske turističke zajednice kao glavnog izlagača, u sklopu hrvatskog štanda, svoju je ponudu na sajmu BOOT predstavilo i pet suizlagača: Angelina Yachtcharter, Burin Yacht Charter, Croatia Yachting, Marina Muroskva i The Yachting Club.
 
Hrvatskoj nagrada za najatraktivniju novu destinaciju na indijskom tržištu
 
Hrvatska turistička zajednica po prvi puta se predstavila na poslovnom sajmu OTM u indijskom gradu Mumbai. Naime, organizator sajma prepoznao je pozitivan marketinški iskorak Hrvatske na velikom indijskom tržištu dodijelivši Hrvatskoj nagradu u kategoriji „Most promissing new destination“, odnosno priznanje za najatraktivniju novu destinaciju. Pored poslovnih ljudi i predstavnika turoperatora koji rade na indijskom potkontinentu, hrvatski štand posjetio je i ministar turizma Indije Jaykumar Rawal, koji je razgovarao s predstavnicima hrvatskog turističkog sektora na sajmu.
 
Sajam OTM predstavlja odličnu priliku za susrete i izgradnju dugoročnih poslovnih odnosa. Na sajmu je sudjelovalo 1.300 izlagača iz 60 zemalja, a uz Hrvatsku turističku zajednicu svoju su ponudu predstavile i turističke zajednice Grada Zagreba, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije. Podsjećamo kako je s tržišta Indije u 2017. godini ostvareno više od 56.000 dolazaka i 128.000 noćenja što u odnosu na 2016. godinu predstavlja visoki dvoznamenkasti porast od 65 % u dolascima i 60 % u noćenjima.

Pisane vijesti