MINT: Drugi specijalistički sajam namijenjen učenicima ugostiteljsko turističkih škola

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/daniposlova-t.jpg

Ministarstvo turizma organizira specijalističke sajmove namijenjene učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija. Pozivamo vas na drugi specijalistički sajam namijenjen učenicima i studentima ugostiteljsko turističkih škola i visokoobrazovnih institucija koji Ministarstvo turizma organizira povodom Dana poslova u turizmu. Drugi specijalistički sajam održat će se u Bjelovaru, u utorak, 23. siječnja 2018. godine s početkom u 10:00 sati u Školsko-sportskoj dvorani, Poljana dr. Franje Tuđmana 4, Bjelovar.

Nakon specijalističkog sajma u Vukovaru tijekom kojeg je velik broj učenika i studenata imao prilike saznati nešto više o navedenim zanimanjima od samih stručnjaka iz ovog područja, u Bjelovaru se očekuje više od šest stotina učenika osnovnih i srednjih škola iz Bjelovarsko- bilogorske županije.

Predavač gastronomije i gastroenologije Branko Ognjenović predstavit će svijet kulinarstva, a Sanjin Jovanović iz Jadranka grupe predstavit će uvjete rada, mogućnosti dodatnih edukacija i razvoja u ovoj hotelskog kući te okupljenima približiti prednosti rada u turizmu i ugostiteljstvu.

Cilj specijalističkih sajmova je, kroz interaktivna predavanja i radionice vodećih stručnjaka i poslodavaca iz područja turizma i ugostiteljstva, pružiti dodatnu razmjenu znanja i iskustava te osnažiti povezivanje učenika i studenata sa stručnjacima iz istog sektora.

Specijalistički sajmovi, uz nedavno objavljen natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” te manifestaciju Dani poslova u turizmu koji se ove godine održavaju u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.



Najave