TZ Zagreba i Centar za certificiranje halal kvalitete organizirali seminar

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji s Centrom za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, održala je danas seminar pod nazivom „Poticanje suradnje te prilagodba kvalitete gostima s halal tržišta“. 

Na seminaru su sudjelovali predstavnici zagrebačkih turističkih agencija, hotelijeri i ugostitelji, a fokus predavanja bio je na suradnji sa zemljama islamskog svijeta radi boljeg razumijevanja potreba i očekivanja gostiju islamske vjeroispovijesti, a s ciljem povećanja broja posjetitelja iz tih zemalja.

Perspektive za rast i razvoj kroz halal turizam već su prepoznali pojedini zagrebački hotelijeri i ugostitelji, pa tako danas halal certifikat kvalitete imaju hoteli: Aristos, Esplanade, Sheraton, Westin Zagreb te restoran Les Ponts, kao i catering Zvona.

Nakon uvodnog predavanja Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete, sudionici seminara mogli su upoznati i najbolje primjere iz prakse, koje su prenijeli Branko Čukelj iz HUP-a Zagreb (primjeri hotela Westin i Sheraton), Štefanija Obradović iz hotela Esplanade Zagreb te Nevenka Fuchs iz TZ grada Zagreba koja je održala prezentaciju s temom interesa i perspektive tržišta, slijedom nastupa TZGZ-a na sajmu Arabian travel Market.

U Zagrebu je u 2013. godini, prema podacima TZ grada Zagreba, boravilo oko 21.000 gostiju iz zemalja islamskog svijeta, a ostvarili su oko 47.000 noćenja (ne računajući goste iz BIH). Do sada je u Hrvatskoj izdan 51 halal certifikat proizvođačima prehrambenih proizvoda zainteresiranima da svoju ponudu prošire i na ove potrošače i turiste, a svake godine se povećava i broj hrvatskih hotela s halal potvrdom, tako da ih sada ima dvanaest, od čega su čak četiri iz Zagreba.

TZGZ je izuzetno zadovoljna odazivom čak sedam predstavnika stranih veleposlanstava te oko stotinu predstavnika turističke industrije grada Zagreba na današnji seminar, što pokazuje veliki interes za suradnju i prilagodbu zagrebačke turističke ponude zahtjevima halal tržišta te, isto tako, pozicionira Zagreb visoko na ljestvici gradova spremnih prilagoditi svoju ponudu specifičnim vrstama turizma, ali i željama gostiju.



Pisane vijesti