TZ grada Opatije „Ambasador hrvatskog kongresnog turizma“

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) ove je godine organizirala 5. forum hrvatske kongresne industrije, održan jučer u zagrebačkom FORUM kongresnom centru.

Sudjelovalo je stotinjak predstavnika kongresno-incentive industrije iz cijele Hrvatske, uz sudjelovanje ministra turizma, predstavnika Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Ekonomskog fakulteta Zagreb, Međunarodnog kongresnog udruženja – ICCA, srodnih udruga u turizmu i medija.

Svake godine HUPKT dodjeljuje nagradu „Ambasador hrvatskog kongresnog turizma“, čiji su ciljevi promicanje kongresnog-incentive turizma u Republici Hrvatskoj, pozicioniranje Hrvatske kao poželjne destinacije i poticanje svih sudionika na kandidiranje Hrvatske kao domaćina u ovoj industriji.

U kategoriji 'Pojedinci/institucije iz javnog sektora' zaslužni za međunarodnu promociju Hrvatske kao kongresno-incentive destinacije u 2016. godini dobitnik je kongresni ured Turističke zajednice grada Opatije.

Danas, više od 120 godina nakon održavanja prvog kongresa, u Opatiji se godišnje održava ukupno više od 500 kongresa, seminara, raznih skupova i događaja. Organizatorima kongresnih događanja Opatija nudi sve prednosti velike kongresne destinacije s jedne i neodoljivog šarma intimnog turističkog odredišta s druge strane.

Sa svojih 150 članova, Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma u četiri godine postojanja okupila je sve značajnije nacionalne subjekte uključene u organizaciju kongresa i incentive putovanja te postala nezaobilazan čimbenik u ovom važnom segmentu turizma, a time i ukupnog hrvatskog gospodarstva.



Pisane vijesti