Turistički rekordi na Makarskoj rivijeri

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

U ljetovalištima na Makarskom primorju trenutno se odmara 45.060 gostiju, što je 10,8 posto više nego u isto vrijeme prošle godine.

Prema informacijama Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i turističkih ureda s Primorja, stranaca je 42.449 i oni su brojniji nego lani, a ostalo su domaći turisti kojih je nešto malo manje nego lani.

Po broju gostiju vodi općina Baška Voda u kojoj odmor provodi 9198 gostiju, u općini Gradac je 8742, a u Makarskoj 6969 gostiju. Slijede Podgora, Tučepi, Brela i Živogošće.

Pomoćnik direktora makarskog Turističkog ureda Tonči Lalić kaže kako je povećanje broja gostiju od 4 posto u gradu rezultat boljeg prijavljivanja turista koji su smješteni kod privatnih iznajmljivača.

U Turističkom uredu Tučepa informiraju kako su gosti za 16 posto brojniji nego u isto vrijeme prošle godine.

Direktor turističkog ureda u Baškoj Vodi Ante Jurišić kaže da bi povećanje broja gostiju od 4 posto bilo još i veće da autokamp ne bilježi minus.

Brela imaju povećanje broja gostiju za 16 posto, a u Turističkom uredu kažu kako je to prvenstveno zbog bolje popunjenosti hotelskih kapaciteta i tek manjim dijelom smanjene 'sive ekonomije' kod privatnih iznajmljivača zbog inspekcijskih kontrola. (Hina)


Pisane vijesti