Hrvatski autohtoni proizvodi u ponudi svjetske tvrtke EMS Ship Supply

Slika /arhiva/100630-dbk-k.jpg

Danas je u Dubrovniku održan sastanak predstavnika Ministarstva turizma, Dubrovačko-neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovnik, s predstavnicima tvrtke EMS Ship Supply, radi pokretanja projekta otvaranja specijalizirane prodavaonice autohtonih hrvatskih proizvoda u prostorima Luke Gruž.

Kompanija EMS Ship Supply jedna je od najvećih kompanija na svijetu za snabdijevanje brodova svih namjena, koja ima predstavništva u više od 65 zemalja.

Otvaranjem ove specijalizirane prodavaonice u Luci Gruž, na njezinim će se policama naći autohtona domaća vina, ulja i suveniri, ne samo iz dubrovačke regije nego i iz cijele Hrvatske.

Time je iskorištena prigoda da se kvalitetni i originalni hrvatski proizvodi i suveniri, čiju proizvodnju kroz svoje programe potiče i Ministarstvo turizma, nađu na najposjećenijem izlogu u Hrvatskoj, kazao je državni tajnik Ivo Mujo i naglasio da će Ministarstvo zajedno s Županijom dubrovaćko-neretvanskom podupirati ovaj projekt, jer je uz prodaju autohtonih proizvoda na kućnom pragu u seoskim domaćinstvima, ovo najbolji način za plasman domaćih proizvoda u turizmu.

Zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Frano Skokandić istaknuo je posebnu važnost plasmana visokokvalitetnih ulja i vina, ne samo u Dubrovniku, nego posredovanjem EMS-a i u čitavom svijetu.

Na sastanku je sudjelovao i Vlaho Đurković, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, te Piero T. Deldum, regionalni direktor EMS-a za jugoistočnu Europu.


Pisane vijesti