Do 20. srpnja 10 posto više turističkih dolazaka

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Dubrovnik je od početka ove godine do 20. srpnja zabilježio 10 posto više turističkih dolazaka i 14 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, čemu je pogodovao veliki broj zračnih linija, istaknuto je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Hotelski smještaj bilježi porast od 12 posto u dolascima, a privatni 10 posto.

Istaknuto je i kako je Dubrovnik ušao u konkurenciju među naseljima s više od 10.000 stanovnika za turističku nagradu Hrvatske turističke zajednice "Plavi cvijet", zahvaljujući novostima u ponudi i uređenosti grada.
Na sjednici, održanoj u novootvoronom uredu TZ-a na Pilama, podržana je inicijativa o suradnji gradova Venecije i Dubrovnika.

S ciljem produljenja turističke sezone predloženo je da se od 1. studenog do 31. ožujka formira posebna ponuda na razini destinacije, koja bi se dodatno marketinški obradila i prezentirala na inozemnim tržištima, zajedno sa svim turističkim subjektima Dubrovnika.

Isto tako, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je na sastanku s predstavnicima turističkoga gospodarstva razgovarao o uspostavi boljih turističkih i kulturnih veza s Venecijom.

Na sastanku su se dogovorili kako će se početkom rujna u Veneciji predstaviti dubrovačka turistička ponuda. Predstavnici grada, kako je najavljeno, trebali bi se sastati s upravom venecijanske zračne luke i venecijanske Mostre te s predstavnicima brodarske tvrtke "Minoan Line" i turističkih agencija.

Svrha te suradnje, među ostalim, jest uspostava zrakoplovne i trajektne veze Dubrovnik-Venecija te snažnija kulturna suradnja s venecijanskim muzejima, karnevalom i filmskim festivalom. Također je istaknuto da je Venecija jedan od najposjećenijih turističkih gradova u svijetu koji je Dubrovniku blizu, a to Dubrovnik dosad, ocijenjeno je, nije uspio iskoristiti. (Hina)


Pisane vijesti