"Brod knjižara" od 31. srpnja do 14. kolovoza

Slika /arhiva/100720-bk3.jpg

Kulturno-turistički projekt "Brod knjižara - Brod kulture" na kojem će od Krka do Makarske od 31. srpnja do 14. kolovoza ploviti domaći i strani književnici omogućit će mještanima susrete i razgovore s književnicima te kupnju knjiga, izjavio je danas na konferenciji za novinare jedan od sudionika tog projekta, književnik Ludwig Bauer.



Napomenuo je kako će "Brod knjižara" prvi put na turneji ugostiti i strane autore, među kojima i ruskog fizičara Vadima Zelanda, američkoga autora znanstvene fantastike Brucea Sterlinga, slovensku spisateljicu Vanju Strle i švedskog pisca Richarda Swartza. Dodao je kako će među domaćim književnicima biti Miro Gavran, Sanja Lovrenčić i Enes Kišević.

Također je rekao da će "Brod knjižara" ugostiti i kazališnu predstavu "Veliki svjetski teatar" Pedra Calderona da le Barce, u režiji Jasmina Novljakovića i Enesa Kiševića, koja će se svake večeri izvoditi na palubi broda.

Na turneji će biti i pobjednik natječaja za najbolju kratku priču "Broda knjižare" Robert Roklicer, napomenuo je Jasmin Novljaković i dodao da će on, zajedno s Ludwigom Bauerom i Lidijom Dujić, predstaviti najbolje kratke priče iz knjige "20+1 najbolja priča za ljeto 2010."

Javnosti će se predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene u zbirci, a oni će gostovati u nekim od gradova pristaništa "Broda knjižare".

"Brod knjižara - Brod kulture" od Krka do Makarske posjetit će Cres, Starigrad Paklenicu, Pag, Sv. Filipa i Jakova, Zlarin, Šibenik, Trogir, Supetar, Vis, Milnu, Jelsu i Vrbosku. (Hina)


Pisane vijesti