Turistički forum o važnosti događanja za razvoj turizma

Slika /arhiva/6_tzuristforum_vk.jpg

U sklopu 51. vinkovačkih jeseni danas je u Vinkovcima održan 6. turistički forum, koji je pod nazivom "Turizam događanja", uz ostalo istaknuo važnost različitih događanja, manifestacija i drugih te potencijala kulturno-povijesnog naslijeđa za razvoj i bolje rezultate kontinentalnog turizma. Forum je okupio 50-tak turističkih djelatnika, gospodarstvenika i drugih profesionalaca uključenih u organizaciju različitih događaja, prvenstveno vezanih za kontinentalni turizam, ali i onih na Jadranu, kojima je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić otvarajući skup ukazao na potencijale vinkovačkog kraja ta razvoj turizma.

U sklopu 51. vinkovačkih jeseni danas je u Vinkovcima održan 6. turistički forum, koji je pod nazivom "Turizam događanja", uz ostalo istaknuo važnost različitih događanja, manifestacija i drugih te potencijala kulturno-povijesnog naslijeđa za razvoj i bolje rezultate kontinentalnog turizma.

Forum je okupio 50-tak turističkih djelatnika, gospodarstvenika i drugih profesionalaca uključenih u organizaciju različitih događaja, prvenstveno vezanih za kontinentalni turizam, ali i onih na Jadranu, kojima je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić otvarajući skup ukazao na potencijale vinkovačkog kraja ta razvoj turizma.

"Vinkovačke jeseni su tradicionalna, ali i turistička manifestacija koja svake godine privuče sve više posjetitelja pokazujući zajedništvo i ljubav prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi", naglasio je Karlić.

Iznio je i zanimljivosti iz povijesti Vinkovaca, poput toga da je s 8300 godina povijesti najstarije naselje u Europi, da su u tom gradu rođena i dva rimska cara i dva ranokršćanska mučenika, da je u centru grada pronađen i najstariji europski kalendar i mnogo drugog, što su sve, po njegovim riječima, potencijali koje treba upakirati u turistički proizvod i ponuditi domaćim i stranim turistima.

Predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković istaknula je da turizam nije primarna grana vukovarsko-srijemske privrede, ali da jest veliki potencijal, a iznijela je i podatke da je 2015. u Vukovarsko-srijemskoj županiji bilo registrirano 82 tvrtke koje su se bavile turizmom zapošljavajući ukupno 400 djelatnika i ostvarujući prihod od 82 milijuna kuna.

Označivši forum važnim za razmjenjivanje primjera dobre prakse, iskustava i znanja iz kojih svi mogu nešto naučiti, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak ocijenila je da je turističkoj struci vrijedno čuti na koji se način određena manifestacija razvila od prvotne ideje, dakle potencijala u turizmu, do turističkog proizvoda i razine da postaje turistički identitet i brend određenog područja.

Na 6. turističkom forumu u Vinkovcima sudjelovali su predstavnici turističkih zajednica Zagreba, Koprivnice, Vinkovaca, Splita, Dubrovnika i Nina te nekoliko velikih gospodarskih subjekata i drugi, a osim predstavljanja brojnih događanja i manifestacija iz Hrvatske, poput Adventa u Zagrebu, Ultra Europe festivala u Splitu, biciklističke utrke Tour of Croatia i drugih, dosta se govorilo i o kapitalizaciji sponzorstva, društvenoj odgovornosti u organizaciji turističkih događaja i drugom. (Hina)



Pisane vijesti