Turistička Dubrovačko-neretvanska županija ima razloga za zadovoljstvo

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Na području Dubrovačko-neretvanske županije u prvih šest mjeseci ove godine boravilo je više od 400 tisuća turista koji su ostvarili 1,6 miljuna noćenja, što je povećanje od 11 posto u dolascima i devet posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Direktor dubrovačko-neretvanske Turističke zajednice Vladimir Bakić izrazio je zadovoljstvo ostvarenim turističkim prometom.

Pritom je istaknuo kako veseli porast prometa iz najvažnijeg turističkog tržišta za dubrovačko područje Velike Britanije, nešto manji porast je iz Njemačke, a visoki porast prometa zabilježen je iz skandinavskih zemalja te dalekih tržišta.

Ostvarili smo vrlo dobar rezultat u prvom dijelu godine, a taj trend nastavlja se i u glavnoj turističkoj sezoni, kaže Bakić.

Komentirajući probleme na početku sezone vezane uz uvođenje viza pojedinim zemljama Bakić je rekao kako je bilo teško procijeniti u kojoj mjeri će novi vizni režim utjecati na turistički promet. No uspjeli smo, dodao je, skupa sa svim akterima prije svega hotelijerima i turističkim agencijama na tržištima koja pokazuju interes za nas ostvariti veći porast.

Posebno je istaknuo dobru popunjenost i rezultate privatnog smještaja, što se pokazuje iz godine u godinu, jer osim što se svake godine pojavi novih 500 do tisuću postelja, privatni smještaj iznenadio je i kvalitetnom ponudom. (Hina)



Pisane vijesti